AKTUELNO

Koliko god da je zdravo, voće je veoma bogato šećerom, a iako je reč o prirodnom šećeru, ono može da osujeti vaše planove da smršate.

Ne savetujemo vam da izbacite voće u potpunosti iz ishrane, već da ograničite porcije koje jedete.

Ukoliko želite da smanjite unos šećera kako biste brže i efikasnije smršali, onda se držite podalje od sledećih vrsta voća i poslušajte savete nutricionista koji predlažu da ovo voće zamenite malinama, borovnicama ili jabukama koje su bogate vlaknima.

Konzervirano voće sa dodatim šećerom

Ovo voće može da bude idealno za vašu dijetu i zdravu ishranu, ali samo ako nije pakovano u sirupu koji sadrži dodatni šećer. Birajte ono koje je konzervirano u vodi ili sopstvenom soku.

Suvo voće

Male količine suvog voća mogu da budu odlična užina bogata vlaknima i proteinima, ali jedenje mnogo semenski pogotovo oraha može da vas ugoji. Suvo voće je kaloričnije od svežeg jer sadrži mnogo više šećera u porciji. Sveže voće sadrži više vode koja nas drži sitima i uvek je bolje odlučiti se za sveže voće nego za sušeno.

Foto: Pixabay.com

Smutiji od voća

Moguće je da pijete smutije i mršavite, ali morate da pazite na vrstu smutija koji spremate. Smutiji koji se kupuju u prodavnicama su obično puni šećera, pa se pre odlučite da sami napravite smuti kod kuće. Uzmite jednu šolju voća, dodajte malo zeleniša i protein u prahu i dodajte nezaslađeno bademovo mleko kako biste dobili savršeni smuti.

Banane

Iako je veoma zdravo, za mršavljenje je ovo voće veoma loše i nikako nije dobar izbor ako ste na dijeti. Veća banana ima 17 grama šećera u sebi i čak 120 kalorija.

Lubenica

Ovo voće je veoma bogato vodom, ali pored toga u jednoj kriški lubenice krije se i do 17 grama šećera.

#Voće

#mršavljenje

'