AKTUELNO

Žene obično kada traže partnera za zabavu sa strane, obično biraju atraktivne muškarce koji nisu emocionalno zahtevni.

Američka spisateljica Vensdej Martin u svojoj najnovijoj knjiži bavi se temom muško-ženskih odnosa, ali i prevara koje su sve veći uzrok razvoda. Ona je u svom romanu objasnila i zašto dame uplovljavaju u afere.

Od prvog dana objavljvanja ''Untrue: Why Nearly Everything We Believe About Women And Lust And Infidelity Is Untrue'', knjiga američke autorke Vensdej Martin izazvala je burne reakcije. Pre svega, zato što je spisateljica iznela jednu tvrdnju o ženskim prevarama.

Osim što je navela da je nevernost među žensom populacijom u sve većem porastu od 1990. godine, Vendej je istakla da nedostatak intimnosti, ali i kakav tip muškarca žene biraju za avanturu.

- Za mnoge, biti neveran u bilo kojoj formi nezamisliva je izdaja bračnih zaveta, ali na neki način te žene nisu posebne. Njihovi problemi - neispunjavajući rutinski seks, manjak intimnosti sa suprugom odnosno partnerom ili žudnja za seksualnom raznolikošću - daleko su od jedinstvenih - ističe Martinova.

- Ono što je jako bitno je da ni jedna od tih žena nije htela da odustane od svog braka niti je volela svog supruga manje. Bile su u iskušenju seksualno ispunjenje tražiti na drugom mestu, dok bi u prošlosti možda jednostavno živele s tim - dodaje.

Vensdej je istakla da žene obično kada traže partnera za zabavu sa strane, obično biraju atraktivne muškarce koji nisu emocionalno zahtevni te samim tim neće insistirati na zbližavanju.

U knjiži je istaknuto da žene najlakše u komunikaciju sa ljubavnicima stupaju preko interneta, tj. društvenih mreža.

#Ljubav

#Ljubavnica

#Prevara

'