AKTUELNO

Uz ove savete bićete vitki i zdravi.

Kako zdravo i brzo smršati, a uz to steći i ravan i fit stomak? Ovo je tajna želja koja živi u svima nama. Nismo ni svesni uz pomoć koliko prirodnih sastojaka iz naše kuhinje možemo to i ostvariti.
Jedna od namirnica koja je eliksir zdravlja, kao i efikasno sredstvo u skidanju suvišnih kilograma je đumbir.

Đumbir je jedan od najstarijih začina korišćenih u svetskoj kuhinji, i predstavlja takvu namirnicu koja zaista može napraviti čudo kada je u pitanju vaša idealna težina. Dejstvo đumbira na opšte zdravlje je pouzdano i naučno potvrđeno.

Đumbir poreklo vodi iz Kine, odakle su ga ljudi preneli u Indiju, jugoistočnu Aziju, zapadnu Afriku i Karibe. Evropljani su saznali za đumbir tek u prvom veku nove ere i doživeli otkrovenje, mada je kod Azijata uveliko bio poznat i primenjivao se za konzervisanje hrane, začine i u zdravstvene svrhe.

Gingerol, glavno aktivno bioaktivno jedinjenje u đumbiru i odgovorno za većinu njegovih lekovitih svojstava, ima moćna antiinflamatorna i antioksidativna svojstva. Đumbir je korišćen hiljadama godina za lečenje velikog broja bolesti kao što su mučnina, vrtoglavica, prehlada i kašalj, povraćanje, slabost, menstrualni i mišićni bolovi i druge razne vrste bolesti.

Foto: Pixabay.com

Uz sve hranljive sastojke i bioaktivna jedinjenja koja imaju snažne prednosti za vaše telo, đumbir može efikasno pomoći da se rešite suvišnih kilograma, uključujući i “šlauf” oko stomaka koji je teže skinuti od masnih naslaga u drugim oblastima tela.

Kako đumbir pomaže u gubitku težine

U nekoliko studija je dokazano da đumbir može pomoći u smanjenju nivoa holesterola. Takođe je potvrđeno da ova biljka pomaže u borbi protiv dijabetesa, bolesti srca, gojaznosti. Đumbir takođe pomaže u čišćenju debelog creva, pomažući vam da se rešite štetnih toksina i uspostavlja normalno varenje. Povećavajući efikasnost digestije uz ishranu, možete da izbacite dodatne masnoće i ubrzate metabolizam, a time gubitak težine postaje mnogo lakši i efikasniji. U stvari, đumbir ne samo što pomaže da izgubite težinu i oslobodite se suvišnih masti naslaga, već vam omogućuje i da održite svoju idealnu težinu.

Samo će vam trebati pet minuta da pripremite napitak (čaj) od đumbira, i to na sledeći način:

• Operite, oljuštite deo svežeg đumbira, veličine oko 5 cm
• Isecite ga na sitne komade i napunite vodu u loncu/čajniku
• Dodajte iseckane/narendane delove đumbira u vrelu vodu i kada provri kuvajte oko 10 minuta.
• Sačekajte 10-ak minuta da se ohladi, dodajte med i limun po želji, promešajte i uživajte.

Pijte đumbirov čaj, šolju do dve dnevno, kako biste poboljšali zdravlje i započeli borbu protiv gojaznosti. Đumbir je potrebno konzumirati u umerenoj meri. Preporučena dnevna doza ove namirnice je 4 g. Veće doze bi pojedinim ljudima mogle da škode.

Jedna do dve šolje ovog napitka svakog dana u mesecu će vam pomoći da smršate i smanjite obim stomaka, kao i da ostvarite sledeće zdravstvene prednosti:

1. Reguliše holesterol u krvi
2. Olakšava menstrualne grčeve
3. Pomaže protiv mučnine i bolova u stomaku
4. Pomaže kod nadutosti
5. Pojačava protok krvi
6. Reguliše nivo šećera u krvi
7. Leči glavobolju i migrenu
8. Sprečava širenja ćelija karcinoma
9. Detoksikuje organizam
10. Pospešuje ukupno zdravlje
11. Jača zuba i kosti
12. Sprečava starenje
13. Štiti tela od slobodnih radikala

Foto: Pixabay.com

Đumbir je, pored ostala dva najjača prirodna sagorevača masti-kapsaicina i crnog bibera, sastavni deo Herbafast® gentleman kapsule za mršavljenje koje podstiču najsnažniji termogeni efekat. Zahvaljujući termogenezi ubrzava se metabolizam i pojačava sagorevanje masnih naslaga. Ekstrakt đumbira utiče na povećanje prokrvljenosti u mišićima i povećava stepen iskoristljivosti kiseonika u tkivima i tako dodatno pomaže topljenje masnih naslaga.

Herbafast® gentleman kapsule sadrže veliki broj dokazano efikasnih sastojaka koji snažno podstiču proces mršavljenja. Posebno je značajno sinergističko dejstvo ove inovativne formule koje pojačava dejstvo svake pojedinačne komponente, i dovodi do transformacije nagomilanih masti koje se sagorevaju uz oslobađanje energije.

Mršavite zdravo i budite zdravi uz đumbir i Herbafast!

#Đumbir

'