AKTUELNO

Kada dve osobe provode dosta vremena zajedno kao u slučaju karantina koji smo iskusili, neminovno je da pre ili kasnije dođe do izvesnih tenzija.

Udaljavanje od drugih ljudi i svođenje obaveza na minimum, može da bude vrlo frustrirajuće i da se negativno odrazi na ljubavnu vezu. Čak i ako po završetku čitanja redova koji su pred vama zaključite da je vaša veza u ozbiljnoj krizi, imate pred sobom sve vreme ovog sveta da ako zaista želite, popravite situaciju. Možda će vam se neke od situacija činiti bezazlenima, ali terapeuti čija oblast delovanja je bračno savetovanje, se slažu da i mali problem kada eskalira može da bude razlog trajnog prekida.

OSOBA SA KOJIM STE VAS UOPŠTE NE SLUŠA

Osnova svake ljubavne veze je komunikacija među partnerima. Ukoliko ona izostaje, nastaje problem. Ako vas vaš partner sluša, ali vas zapravo ne čuje, znači da je izgubio interes za ono što mu možete saopštiti, a to je veoma loše. Čak i ako ste tokom karantinskih dana, sate i dane provodili u razgovoru, ignorisanje onog što imate da mu saopštite je vrlo loše po vašu ljubavnu vezu.

ZAUVEK STE ZAGLAVLJENI REŠAVANJEM ISTOG PROBLEMA

Ako postoji određeni problem, prelomna tačka koju nikako ne možete da premostite, to zahteva momentalno rešenje. Ako niste spremni da oprostite, zaboravite i jednostavno prihvatite nešto vezano za odnos sa vašim partnerom, napredak u vezi je nemoguć. 

SVE ŠTO VAŠ PARTNER RADI VAS IRITIRA

Čak i ako nekog iskreno volite, može biti veliki izazov biti sa njim konstantno, naročito između 4 zida. Niko nije savršen, znate to vrlo dobro, i poneke situacije koje znaju da izvedu iz takta su očekivane i podnošljive. Međutim ukoliko je do te mere eskalirala situacija da vas svaka reč i postupak vašeg partnera nervira, ključno je sesti i razgovarati o tome, ili potražiti pomoć stručnjaka.

NE DOPADA VAM SE NAČIN NA KOJI VAŠ PARTNER KORISTI DOSTUPNOST DRUŠTVENIH MREŽA

Pristup društvenim mrežama je naša realnost. Najčešće ih dve osobe u vezi na sličan način koriste, i to ne predstavlja problem. Međutim, nažalost socijalna distanca nas je sve više približila virtuelnim prijateljima, a udaljila od osoba sa kojima smo u vezi. Ako vam se ne dopada što vaš partner mnogo vremena provodi na svom Facebook ili Instagram profilu, potrebno je da to otvoreno kažete.

KONSTANTNO SE SVAĐATE SA PARTNEROM

Ukoliko vam je dovoljna i najmanja sitnica i nesuglasica kako biste započeli svađu, po sredi je ozbiljan problem. Ljubavna veza treba da se zasniva na razumevanju i toleranciji, a ukoliko one nisu prisutne, male su šanse da će veza napredovati i rasti.

IZOSTANAK SEKSA

Izostanak intimnosti je očigledan znak problema koji zahtevaju rešavanje. Vođenje ljubavi je "lepak" koji spaja dve osobe, i glavni adut premošćavanja brojnih problema. Iako seks može da izostane usled određenih problema, ako ste i zaboravili da je nekad bio prisutan, to je vrlo loš predznak.

#Ljubav

#kriza

'