AKTUELNO

Dobro pazite šta jedete, ako posle jela imate neke planove sa svojim partnerom ili partnerkom.

Znamo da su orasi, lešnici i med odlični afrodizijaci, ali ima i namirnica sa upravo suprotnim dejstvom.

PASULJ

Pasulj spada u najzdravije povrće. Bogat vlaknima i proteinima, odličan antioksidant, dobar za održavanje linje, ali nimalo se ne preporučuje pre seksa. Razlog znamo svi vrlo dobro. Ne želite da legnete sa partnerom u krevet nadutog stomaka i da sve vreme mislite samo kako da ne ispustite gasove.

ČOKOLADA

Čokolada se dugo smatrala za afrodizijak, jer kakao podstiče lučenje endorfina koji izaziva osećaj sreće. Ali i letargije. Puno čokolade dovodi do umora i smanjuje seksualnu želju i libido. Dakle, ako želite dobar i aktivan seksulni odnos, čokoladu ostavite za kasnije.

RIBA

Ali nije riba kriva, već čovek. Industrijski otpadi koji su se decenijama lučili u reke i mora mogu biti veoma opasni po zdravlje, jer upravo utiču na slabljenje reprodutivnih funkcija kod ljudi i životinja i smanjenje seksulane želje. Iako se godinama u nazada kontrola pojačala i zakoni postali oštriji, ipak ne bi trebalo rizikovati sa konzumiranjem ribe pre ljubavnog odnosa.

PRŽENA HRANA

Za razliku od pasulja i ribe, koji su samo po sebi veoma zdravi, prženu hranu ne bi trebalo jesti uopšte. Ipak, posebno to važi ako planirate seksualni odnos. Trans-masti koje se nalaze u svakoj prženoj hrani drastično smanjuju libido podjednako I kod muškaraca I kod žena. Ovo se pogotovo odnosi na pomrfit iz friteze.

KOKICE IZ MIKROTALASNE

Iako dobar film i kokice izgledaju kao odlična uvertira u romantično veče, efekat je potpuno suprotan. Hemikalije koje se koriste u kesi za kokice koja se stavlja u mikrotalasnu veoma smanjuju sekusalnu želju, a pogotovo utiču na smanjnjenje proizvodnje sperme kod muškaraca.

S. P.

'