AKTUELNO

Čini se da je Srbija idealna destinacija za seks na javnom mestu, jer takav “prekršaj” u našim zakonima nije posebno "obrađen".

U mnogim zemljama oštro se kažnjava vođenje ljubavi na javnom mestu, a u Srbiji parovi uglavnom prolaze samo sa opomenom.

Policajci ipak mogu kazniti par uhvaćen u akciji. Prema Zakonu o javnom redu i miru. ko prosjačenjem ili skitničanjem, ili nepristojnim, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo građana ili remeti javni red i mir biće kažnjen novčanom kaznom do 20.000 dinara ili kaznom zatvora do 30 dana.

U praksi se to ipak, veoma retko primenjuje i policajci uglavnom samo opomenu  par koji uhvate u ljubavnom zanosu.

Foto: Pixabay.com

U zemljama u komšiluku propisane su znatno veće kazne. Par uhvaćen na delu, u Hrvatskoj na pirmer, može dobititi 30 dana zatvora ili 100 evra. Kazne su još strože u drugim zemljama sveta. U Austriji i Turskoj predviđena je kazna je šest meseci zatvora, u Finskoj takođe šest meseci ili 1.200 evra. Francuska, Norveška i Portugal prestupnike kažnjavaju sa godinu dana zatvora, a Grčka i Rumunija sa dve godine. U Egiptu i Italiji najveća kazna je tri godine, u Danskoj čak četiri godine ili 1.200 evra. Švedska kažnjava sa 50, a Tajland sa 500 evra. Amerikanci, ali i turisti u SAD moraju da budu posebno obazrivi - u pojedinim državama su kazne su veoma rigorozne. Seks na otvorenom u Kaliforniji je kažnjiv sa šest meseci zatvora, a u Arizoni sa tri godine.

#Kazna

#Seks

'