AKTUELNO

Kao i pred kraj svake godine, Pinterest je objavio listu od 100 trendova koji su se tokom 2019. najviše pretraživali u popularnom online katalogu.

A ako je suditi prema onima koji su se popeli na vrh liste, na trendove je i ove godine najveći uticaj imala moda iz 90-ih godina prošlog veka. Prvo mesto sa porastom u pretraživanjima od neverovatnih 6309 posto u odnosu na prethodnu godinu zauzele su scrunchie gumice.

Šarene gumice koje su mnoge od vas nosile u detinjstvu popularnije su nego ikad i vratile su se u puno luksuznijem izdanju zahvaljujući materijalima poput svile i kože, a takve varijante su i najpopularnije.

Trend koji se našao na drugom mestu takođe će mnoge od vas odmah lansirati u detinjstvo. Radi se o ukrasnim ukosnicama za koje Pinterest ove godine beleži porast u pretraživanjima od 930 posto u odnosu na 2018.

Najpoželjnije su ukosnice ukrašene biserima te sa porukama ili logotipima i nazivima poznatih brendova, a modni stručnjaci im predviđaju još veću popularnost u 2020.

Osim ova dva modna dodatka iz devedesetih, pri vrhu liste su se našli još neki trendovi uključujući sjaj za usne koje je zauzelo treće mesto, te pirsing na ušima koji se našao na četvrtom mestu. 

#moda

'