AKTUELNO

Da li ste znali da je pravilno nanet karmin glavi asesoar konačnog izgleda.

Nude, mat, crveni ili tamniji ruževi - to je vaš izbor. Ali, kada je u pitanju tehnika nanošenja karmina na usne - to prepustite nama. Da biste bili sigurni da ste odabrali pravu nijansu i da ste uspeli da je naneste poput pravog mejkap stručnjaka donosimo vam mali vodič i pravila koja morate savladati pre nego što uzmete ruž u ruke. Krećemo!

Foto: Pixabay.com

Eliminišite crvenilo sa kože pre nanošenja

Nikada, ali nikada nemojte stavljati ruž dok ne sredite crvenilo na koži. Zašto? Zato što će u tom slučaju nijansa ruža na vašim usnama još više naglasiti fleke ili crvenilo na vašem licu. Pre nego što odlučite da stavite zavodljiv ruž, pobrinite se da prekrijete korektorom sve trenutne nepravilnosti ili iritacije.

Testirajte koja nijansa vam najbolje stoji

Ukoliko se opredelite za nešto tamniji karmin, tu postoji četiri podtona kada je u pitanju burgundi nijansa, a to su ružičasta, braon, plava i crvena. A vrlo lako ćete saznati koja će najbolje izgledati na vama. Koje boje su vam oči? Devojkama sa svetlim očima će najbolje stajati burgundi sa pink podtonom, tamnookim damama će se nijansa sa braon podtonom savršeno uklopiti. Ruž sa plavim podtonom će dobro stajati i svetlijim i tamniijim lepoticama, dok crveni podton će najlepše ići uz vatrene brinete.

Uvek isprobajte tester pre kupovine

Nakon što ste odredili podton, znate u kom pravcu da tražite ruževe, ali sledeći korak je da isprobate da li vam zaista najbolje stoji baš ta nijansa. Potražite tester željenog ruža, a potom i stranu koju niko nije koristio kako bi malo stavili na usne i dobro se zagledajte u ogledalo. Da li vas ta nijansa osvežava ili s njm izgledate još umornije? Tu će se kriti odgovor savršenog karmina za vas.

Nanesite karmin četkicom

Najbolji način da nanesete ruž je isključivo četkicom za usne. Ruževi mogu izgledatineuredno ako se ne nanesu pažljivo. Najpre uokvirite gornju i donju usnu, a tek ondapopunjavajte sredinu.

Olovku za usne upotrebite na kraju

Sada kada ste skoro završili ceo proces i stavili ruž potrebno je samo da definišete usne, zato je najbolje da olovku za usne čuvate za kraj. Tamnija olovka može odvući pažnju sa boje ruža, zato šminkeri preporučuju da je stavite tek pred kraj šminkanja i njom samo precizno uokvirite namšinkane usne.

Sjaj za kraj - yay or nay?

Nema ništa loše da stavite završni sjaj kada je u pitanju neka svetlija nijansa, ali kad su u pitanju tamnije nijanse, posebno burgundi i crvene, to je zaista nepotrebno i samo ćete postići kontraefekat, a to sigurno ne želite.

#Karmin

#nanošenje

'