AKTUELNO

Uz ove savete najlakše ćete izabrati naočare za sunce koje su baš po vašoj meri.

Potraga za savršenim parom naočara za sunce zna da bude iscrpljujuća, ali uz nekoliko dobrih saveta, tim mukama je došao kraj. Na ovo vodite računa pri sledećoj kupovini: 

Ako imate srcoliki oblik lica

Da li imate šire čelo i jagodice, a usku bradu? Ako je to slučaj, imate srcoliki oblik lica. Ključ leži u tome da je potrebno proširiti izgled brade i lice učiniti proporcionalnijim. Stil avijator svakako je odličan izbor, on će ublažiti širinu čela i smekšati oštre linije brade.

Foto: Pixabay.com

Ovalni oblik lica

Ako imate ovalni oblik lica, onda su i vaše crte lica relativno izbalansirane. Ovalno znači da vam je lice duže nego šire pa se možete “izvući” sa većinom stilova, sve dok okviri nisu širi od najšireg dela lica. Najbolje vam stoje "mačkasti" okviri.

Četvrtasti oblik lica

Imate izraženu vilicu i široko čelo? Birajte okvire koji imaju zaobljene ivice, kako biste ublažile oštre linije lica. Okrugli okviru vam najbolje pristaju, a trenutno si i vodeći trend. 

Foto: Pixabay.com

Okruglo lice

Ključ je u dodavanju strukture. Ako imate blage obline, slične širine i dužine, tražite okvire sa jakim ugaonim linijama kako biste uspeli da licu date definiciju. Držite se što dalje od jarkih boja i tražite tamnije nijanse, poput crne, kako biste umanjile punoću vašeg lica. Četvrtasti okviri su baš za vas.

#moda

#naočare

#oblik lica

'