AKTUELNO

Stručnjaci upozoravaju da šteta može biti veća od koristi kada je reč o imitaciji ovih čizama.

Generacije devojaka će upropastiti svoja stopala noseći čizme koje liče na Ugg koje se proizvode u Americi, a poreklom su iz Australije. Nakon samo šest meseci javljaju se prvi simptomi: bol u stopalima, nogama, kičmi, ali i blagi deformitet stopala. Do toga dolazi jer imitacije pravih "ugsica“ ne obezbeđuju pravilan položaj stopala, mada je prvi utisak prilikom nošenja da su veoma udobne i tople.

Foto: Foto: foter.com

Međutim, prilikom hodanja stopalo "proklizava“ unutar čizme, a sva težina tela oslonjena je samo na unutrašnjost stopala što vas automatski prisiljava da pri svakom koraku širite prste, a potom ih grčite kada stopalo odignete od poda. To veoma opterećuje nožni zglob, butnu kost, karlicu i kičmu, kažu doktori i savetuju da je sasvim uredu ako ih nosite u kući, ali nikako u dužim šetnjama. Fizijatri upozoravaju da je naročito opasno ako deca nose ove čizme jer se njihova stopala tek formiraju i može doći do trajnih deformiteta usled nošenja neadekvatne obuće.

Original UGG čizme koštaju 150 evra i više, a kopije se mogu kupiti i za nekoliko desetina evra. Očigledno da cenu nije formirala samo popularnost brenda.

Pogledajte video koji objašnjava kako ćete razlikovati prave od lažnjaka:

'