AKTUELNO

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u osminu finala turnira u Tokiju, pošto je pobedio 94. igrača sveta Australijanca Alekseja Popirina posle dva seta, 6:4, 6:2.

Prvi teniser sveta pobedio je posle sat i 25 minuta. On je tri puta oduzeo servis Popirinu, koji nije napravio nijedan brejk. Od devet svojih servis gemova četiri je završio bez izgubljenog poena, a protivniku nije dozvolio nijednu brejk loptu.

- Moje rame je dobro, u današnjem meču nisam osetio bol. Mislim da sam od početka do kraja igrao dobro, na visokom nivou, dobrim intezitetom i imao sam mnogo šansi na njegov servis. U drugom setu sam pojačao i na dobar način završio meč - rekao je Đoković.

Đokovićev protivnik u osmini finala biće domaći teniser Go Soeda. On je u prvom kolu pobedio Nemca Jana Lenarda Štrufa sa 4:6, 7:6, 6:3.

- Gledao sam juče njegov meč. Kada igrate na domaćem terenu to je uvek dodatna motivacija, siguran sam da su japanski teniseri inspirisani da igraju najbolji tenis i to od njega očekujem - naveo je Đoković.

#Novak Đoković

'