AKTUELNO

Posle informacije, doduše još nezvanične, da bi sva teniska takmičenja u narednih mesec i po dana širom sveta, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, mogla bi da budu otkazana zbog korona virusa, srpski teniser Novak Đoković evakuisao se iz SAD.

Đoković je trebalo da nastupi na Mastesru Indijan Velsu, a zatim i Majamiju, ali kako su oba otkazana, a pominje se otkazivanje sezone na mesec dana, rešio je da se vrati u Evropu.

On i njegov tim su uhvatili poslednji let za stari kontinent kako je naveo izvesni Marko Panići koji je sa Noletovim timom u avionu i koji je podelio sliku na instagramu. Đoković je inače pre nekoliko dana bio na meču Los Anđeles Klipersa gde se slikao sa srpskom starletom inače suprugom NBA igrača.

Podsetimo, Novak Đoković se našao na udaru francuskih medija oko toga što se ne oglašava u vezi koronavirusa. Novinar se pita zašto se Novak Đoković nije upustio u raspravu i doveo u pitanje odluku o otkazivanju Indijan Velsa.

Novinar takođe podseća i da Novaku nije bilo strano da digne glas za prava tenisera kada je na dnevnom redu bilo pitanje nagradnih fondova, što je upotpunilo skandalozne rečenice koje je napisao u svom tekstu.

Iako je prvi reket sveta, novinar se nije zapitao da li je Novak Đoković neko ko treba da donese konačnu odluku o tome ili stručnjaci, doktori i naučnici koji su upućeni u to i svesni opasnosti i rizika koji bi mogao da ugrozi živote hiljade ljudi i mnogih tenisera.

Inače, Novak Đoković je predsednik saveta igrača, pa nema sumnje da se očekuje i reakcija tenisera.

#Avion

#Evakuacija

#Evropa

#Novak Đoković

#SAD

'