AKTUELNO

Humanitarni teniski turnir "Adria Tour" u organizaciji najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića je otkazan i neće se održati u Banjaluci i Sarajevu, saopšteno je danas posle sednice Organizacionog odbora.

Odluka je doneta nakon što je saopšteno da je Đoković pozitivan na koronavirus, a prethodno su pozitivni bili Grigor Dimitrov, Borba Ćorić, Viktor Troicki...

- Izuzetno nam je žao što moramo da prekinemo organizaciju teniskih turnira u Banja Luci i Sarajevu. Radovali smo se da publika koja dugo godina čeka vrhunske asove, konačno vidi uživo Novaka Đokovića i druge tenisere, kao i da igranjem u ovim gradovima omogućimo promociju sporta i finansijsku podršku lokalnim igračima. Nažalost, zbog svih događaja poslednjih dana doneli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizuje, kao i da se svi oporave - izjavio je direktor turnira Đorđe Đoković.

On se zahvalio svim učesnicima iz Teniskog saveza Republike Srpske, grada Sarajeva, svima koji su prethodnih dana vredno radili na pripremi ovih događaja.

Foto: Tanjug/Srđan Stevanović

- Cenimo to i ostajemo prijatelji, a nadamo se da ćemo našu ideju sprovesti u delo, čim se za to steknu uslovi - naglasio je Đoković.

Đoković je na kraju podsetio da je ideja Adria Toura bila humanitarnog karaktera, sa ciljem da se omogući zarada igračima iz regiona, pomogne humanitarnim organizacijama i da se promovišu dobre vrednosti.

- Ostajemo sada usmereni na podršku svima onima koji su inficirani Covid 19 virusom sa željom da se što pre oporave - ističu iz organizacionog odbora.

#Adria Tour

#Novak Đoković

#otkazivanje