AKTUELNO

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da mu smetaju napadi na najboljeg tenisera sveta Novaka Đjokovića.

Legenda srpskog fudbala, jedna je od poznatih ličnosti za koji se sumnjalo da bi takođe mogla da ima pozitivan test na Kovid-19 s obzirom na to da u svom timu ima nekoliko zaraženih fudbalera i da je nedavno prisustvovao otvaranju teniskog turnira Adria Tour.

"Nemam koronu. Testirao sam se u Beogradu pre par dana i sve je u redu. Mene je preskocila. Test mi je negativan", rekao je Stanković.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Proslavljeni srpki as poslednjih dana prati svetska i domaća dešavanja na temu Kovid-19 i odmah u prvi plan istiće medijsku pažnju koja je njemu najviše zasmetala.

"Vidim poslednjih dana da se podigla velika prašina oko mog prijatelja, brata, Novaka Đokovića i činjenice da se na njegovom ''Adria Touru'' pojavio virus Kovid-19. Pre svega hoću da i ovim putem svima koji su pozitivni poželim uspešan oporavak i da sve prođe bez komplikacija. Siguran sam da će svi iz ovoga izaci bez većih teškoba."

Foto: Beta/Branislav Božić

Šef struke Crvene zvezde ističe da mu smeta negativna energija koja je poslednjih dana usmerena na najboljeg tenisera sveta.

"Kao da su svi zaboravili ko je i kakav je covek i humanista Novak Đoković. Koliko iza sebe ima dobrih dela, humanitarnih aktivnosti i velike empatije. Na stranu sada kakav je teniser, a najbolji je ikada. Hajde da samo malo zastanemo u ovom uvredljivom kritikovanju i razmislimo da govorimo o čoveku koji više misli na druge nego na sebe, i to radi već decenijama. I ''Adria Tour'' je organizovao iz humanih razloga. Kako bi pomogao teniserima koji svih ovih meseci nemaju takmičarske mečeve i nemaju mogućnost da zarade . Sam je rekao da je loše procenio, podigao je ruku, priznao, zašto se sada veliki broj ljudi i medija utrkuje u ''provlačenju kroz blato'', rekao je Stanković i nastavio:

Foto: Beta/Zvonko Kucelin

"E, zato ja želim da kažem ''Nole, uz tebe sam, sliku o tebi ne može da promeni jedna pogrešna procena jer na drugom delu vage je hiljade pluseva i tone ljudskosti''. Za mene licno je uvek bio prijatelj koji je tu kad mi treba, mojim sugrađanima u Italiji je baš tokom Korone pomogao nemerljivo, o pomoci Srbiji i radu njegov Fondacije neću ni da pričam. Deca imaju osmeh zbog njega i neće ga pokvariti potreba pojedinaca da sada iskoriste situaciju i Novaka predstave kao neodgovornog i sebičnog. Nikada to nije bio, niti će."

Stanković je za kraj istakao i da je za njega situacija jasna.
"Mnogo je više nas koji cenimo Novaka i znamo da se više od svih nervira što je do svega ovoga došlo, nego onih koji ovu situaciju koriste kako bi ga spustili sa pijedestala. Moraće, moj brat, da opet na terenu pokaže gde je i ko je. Siguran sam da će to i uraditi cim se nastavi teniska sezona", zaključio je Stanković.

#Dejan Stanković

#Novak Đoković

#koronavirus