AKTUELNO

Veljko Ražnatović (24), najbolji srpski bokser u kruzer kategoriji, već nekoliko dana se nalazi na paklenim pripremama u Vladikavkazu za svoj 10. meč u profesionalnoj karijeri.

Jubilarni megdan zakazan je za 20. mart u Moskvi, a na spektaklu u prestonici Rusije biće jedan od uvodnih mečeva Arturu Beterbievu. Ukoliko pobedi narednog rivala, Ražnatović će potpisati ugovor koji mu garantuje da će najmanje tri naredna meča imati protiv boraca iz samog svetskog vrha.

Foto: Ustupljene fotografije

Boga mi smo se dobro pobili ovde u Vladikavkazu. Biju kao da nismo braća - kroz smeh će Veljko i odmah dodaje u mnogo ozbiljnijem tonu:
Verujte mi, Rusi su nam prava braća! Mi od njih bližih nemamo na celom svetu. Ovde se bijemo, imamo odlične sparinge, ali pre i posle treninga se ne odvajamo. Pričamo o veri, zajedničkim borbama kroz istoriju, sadašnjoj fenomenalnoj saradnji i uzajamnom poštovanju dva naroda...

Inače, Veljkove pripreme odvijaju se u kampu slavnog Murata Gasieva, pod budnim okom ljudi iz promoterske kuće “Patriot”, jedne od najjačih na svetu. Njihovi su Beterbiev, Kovalev, Čudinov - sve svetski šampioni.

Paklene su ovo pripreme, nisu za svakoga. Presrećan sam i preponosan što sam dospeo u ovaj kamp koji zahteva mnogo odricanja, ali i daje odlične rezultate - zaključuje srpski bokser.

Sparing partner Ražnatoviću je neporaženi Hetag Mouraov, koji 2. aprila boksuje za profi prvaka Rusije. Inače, treneri Veljku na pripremama u Vladikavkazu su provereni stručnjaci Vitali Slavnov i Alan Čehoev.

UČINAK U KARIJERI

Mečeva - 9

Pobeda - 9

Pobeda nokautom - 6