AKTUELNO

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, govorio je u jednom teniskom podkastu o planovima najboljeg tenisera sveta.

Ivanišević je rekao da novi Novakovi rekordi zavise isključivo od Đokovića.

Đoković je oborio rekord Rodžera Federera u muškoj konkurenciji po broju nedelja na vrhu ATP liste, a ukoliko bi ga zaobišle povrede, srpski igrač bi napao i rekord Štefi Graf od 377 nedelja na prvom mestu. Za to mu treba praktično nešto više od godinu dana.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Pre devet ili deset godina niko nije verovao da će ovo da se dogodi, svi su pričali o Rodžeru. Ali sada je Novak uspeo da obori rekord. Nije gotovo. Imaće još sedmica. Pričali smo o Štefi Graf. Sada se čini da je to nemoguće, ali sa Novakom je sve moguće. Ako je zdrav, ako mu je um čist kao u Australiji i ako zna šta radi, nebo je granica. Kao što sam već rekao: Štefi Graf, znate, sve je moguće", poručio je Goran Ivanišević.

Novak Đoković je trenutno prvi sa 12,008 bodova, sa velikom prednošću u odnosu na Danila Medvedeva koji ima 9,940 bodova. Treći je Rafael Nadal sa 9,670 bodova, a u vrhu je i Dominik Tim sa 8,625 bodova. Srpski as je u 312. nedelji na prvom mestu, pa mu treba još 66 kako bi prestigao i Štefi Graf na večnoj listi.

#Goran Ivanišević

#Novak Đoković