AKTUELNO

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, prokomentarisao je jednu zanimljivu kolumnu hrvatskog novinara Veljkoslava Pauna.

Novinar uglednog "Jutarnjeg lista" nedavno je napisao anegdotu o svom prvom susretu sa Srđanom i Novakom i njegov tekst izazvao je veliku pažnju javnosti u regionu.

Novak je sada već davne 2004. godine nastupao na jednom Fjučersu u Zagrebu i uslovi za igru nisu bili baš najsjajniji.

Mladi srpski teniser je i pored svih poteškoća napravio sjajan rezultat u predstonici Hrvatske, pa je ponosni tata Srđan u jednom momentu pozvao novinare iz Srbije, a pomenuti Paun je sticajem okolnosti čuo ovaj razgovor.

- Moj sin je upravo izborio polufinale na Fjučersu u Hrvatskoj! - jedna od prvih rečenica je koje je uzbuđeni tata Đoković izreferisao nekom novinaru u Srbiji.

- Šta? Mamu vam j*bem, da vam j*bem! Svi ćete me zvati jednog dana kada Nole bude prvi teniser sveta - odbrusio mu je tada i prekinuo vezu.

Sedamnaest godina kasnije Paun je uradio intervju sa Srđanom Đokovićem u kom je otac srpskog tenisera prokomentarisao događaj iz Zagreba.

- Pročitao sam taj tekst i sećam se tog turnira u Zagrebu 2004. godine? Da, pa bilo je prehladno, toga se jasno sećam! Vi ste bili tamo, pa tamo je bilo hladno strašno! A Novak je imao 16, 17 godina. On se živ smrzao. On je bio mlad, mali i neotporan. Ja sam tamo od supervizora samo tražio da tamo budu normalni optimalni uslovi. Bilo je užasno hladno! Ono što mi je zasmetalo u osvrtu na to razdoblje, što nisu Novak i njegovi rezultati istaknuti u prvi plan, već što sam ja nekog opsovao, a to su onda prenijeli novinari, i vaši i naši i ispalo je ružno - rekao je Srđan.

#Novak Đoković

#Srđan Đoković