AKTUELNO

Novak Đoković i Aslan Karacev od 17 sati na Dorćolu igraju polufinale Srbija opena.

Ovo će biti repriza polufinala Australijan opena, u kojem je srpski teniser slavio sa 3-0 u setovima.

To je bio ujedno i jedini meč dvojice igrača, a pobednik ovog, u finalu, u nedelju, igraće protiv boljeg iz duela Beretini – Danijel.

Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Novak je, pored Melburna, ove godine igrao još samo u Monte Karlu, gde se nije proslavio, te bi mu trofej u Beogradu značio, pre svega na moralnom planu, pred nastavak sezone na šljaci.

Karacev je nakon Australijan opena osvojio Dubai, dok je u Dohi, Majamiju i Monaku takmičenje završavao u drugom kolu.

Foto: Tanjug AP/Hamish Blair, Andy Brownbill

Đoković je pre ovog duela savladao Sunvu Kvona i Miomira Kecmanovića, dok je Karacev eliminisao Aljaža Bedenea i Đanluku Magera.

TOK MEČA:

20:48 - Kraj meča, Karacev je u finalu! Posle 205 minuta borbe, Rus je pobedio Novaka sa 7:5, 4:6, 6:4.

20:39 - Novak spasao meč loptu! Imao je Rus meč loptu na servis Đokovića, ali je ne koristi!Sada je 4:5, Rus servira za plasman u finale.

20:33 - Gem Karacev! Rus je potvrdio brejk, vodi sa 5:3 i sada je na gem do plasmana u finale Srbija opena.Može li Novak do čudesnog preokreta kao toliko puta u karijeri?

20:28 - Brejk Karacev! Posle onako dugog gema, sada nažalost jedan kratak i dobio ga je Karacev.Na 15:40 koristi prvu priliku za brejk i vodi sa 4:3 u setu odluke.Uh,uh....

20:25 - Novih pet prilika - ništa! Nestvaran gem. Opet maratonski dug, pet prilika za Novaka da dođe do brejka, ali je Karacev uspeo da izdrži i izjednači na 3:3.Definitivno jedan od najdramatičnijih mečeva od početka sezone.

20:13 - Novak se izvukao posle 0:40! Zato je Novak broj 1!Bilo je 0:40, ali je Đoković uspeo da se vrati, izjednači i potom na svoju prednost pogodi as za 3:2 u trećem setu. Neverovatno uzbudljiv meč.

20:05 - Tri brejk lopte... Karacev se izvukao! Nove tri prilike za brejk imao je Novak u ovom gemu, ali Rus se ponovo izvukao.Vodi se velika bitka, kao da smo na Rolan Garosu. U setu odluke je 2:2.

19:57 - Čudesan drop šot! Možda ga nisu služili tako dobro ranije, ali ovaj drop šot u finalnom poenu trećeg gema bio je prosto - savršen.Loptica se prosto "ukopala", Karacev nije imao šansu da je stigne. Novak vodi 2:1 u trećem setu.

19:51 - Karacev izjednačio! Apsolutna ravnoteža, 1:1 u setovima i 1:1 u trećem setu.Karacev je na 40:30 pogodio as servis.

19:47 - Gem za Novaka! Dug gem, ali je najvažnije da je Đoković dobro počeo set odluke.Izdržao je na servis gemu, sada je vreme za napad na Karaceva, kako bi došao do brejka.

19:36 - Set Đoković! Da, set za Novaka!Uspeo je da posle velikih muka izjednači u meču protiv odličnog Rusa.Gledamo sjajan tenis, svi su na nogama, imamo i treći set!

19:26 - Gem s nulom! Još jedan brz servis gem za Đokovića. Bez izgubljenog poena. Vodi sa 5:4.

19:24 - Konačno brejk! Uh, kakav gem, uspeo je Đoković da vrati brejk i izjednači na 4:4.Vreme je za potpuni preokret u meču!

19:15 - Ekspresan gem za Novaka! Eh, da je bilo više ovakvih gemova za Đokovića. Četiri poena u nizu, gem sa nulom, ali i dalje mora da nađe način da vrati brejk.

19:13 - Još jedna propuštena šansa... Ne ide Novaku, pa ne ide...Imao je i u ovom gemu brejk loptu, nije kje iskoristio. Krik frustracije prolomio se na centralnom terenu.Karacev vodi sa 4:2 u drugom setu.

19:03 - Brejk Karacev! Najgore što je moglo da se desi, posle 2:0, stigli smo do 2:3 u ovom setu.Novi brejk Karaceva koji sada ima prednost brejka i u drugom setu,

19:00 - Četiri propuštene šanse! Četiri brejk lopte imao je Đoković u ovom dugom, četvrtom gemu drugog seta, nije ih iskoristio.Realizacija brejk poena do sada u meču je 3/14. Karacev ima 4/8.Nema predaje, mora Novak da nađe načina da slomi otpor žilavog protivnika.

18:48 - Ribrejk Karacev! Šta reći, nove oscilacije u igri Novaka, a Rus ne popušta.Imao je Karacev tri brejk lopte, 0:40, potom je Novak dobio dva poena, ali nije mogao da neuzrališe i treću brejk loptu. Sada vodi 2:1.

18:43 - Brejk Đoković! Forhend Karaceva na 30:40 završio je u autu, Novak pravi brejk i na startu drugog seta.Nadajmo se da to znači početak bolje igre.

18:40 - Dobra početak drugog seta! Uspeo je Novak da dobije početni gem drugog seta.

18:35 - Previše šljake na delu terena? Priča je da je Novak nezadovoljan stanjem terena, tačnije na jednom njegovom delu, iza osnovne linije.Žali se da je tu naneto previše šljake i da to ometa njegovo kretanje.

18:31 - Set Karacev! Tri brejk lopte koje je Novak prokockao u ovom gemu...Karacev koristi prvu set loptu, posle 70 minuta igre vodi protiv broja jedan.Rus je dobio set sa 7:5.

18:29 - I Piksi bodri Novaka!

18:21- Novi brejk Rusa! Ne staje ni Karacev. Pravi Novi brejk, vodi sa 6:5.Pogodio je liniju na riternu, pa greška Novaka iz bekhenda.Karacev ima drugu priliku da servira za set.

18:15 - Ribrejk Đoković! Uspeo je Novak da načini ribrejk i sada je 5:5.Imao je Karacev 30:0, ali nije uspeo to da iskorosti, Novak je počeo da igra bolje u nastavku gema i sada imamo ravnotežu u finišu seta.

18:10 - Novi brejk Karaceva! Karacev je uspeo da natera Novaka na novu grešku iz bekhenda, uspeo je da načini brejk i povede sa 5:4.Rus sada servira za set.

18:03 - Novak ne koristi brejk loptu! Sada je Đoković imao priliku za brejk.Na 30:40, ritern je za malo završio u autu, a onda je Rus dobio dva naredna poena i izjednačio na 4:4.

17:57 - Novak spasao brejk loptu! Ponovo dramatičan gem u kojem je Karacev stigao do 30:40 i nove brejk lopte.Servis vinerom je Novak neutralisao opasnost, a onda posle još jednog izjednačenja, osvojio dva poena i tako prekinuo niz od tri gema za protivnika.Vodi sa 4:3.

17:49 - Karacev bolje servira! Tri asa Karaceva u ovom gemu, uspeo je da dobije gem sa jednim izgubljenim poenom.Postaje sve interesantnije, posle 3:0, sada je 3:3.

17:46 - Brejk Karacev! Stao je Novaku servis, došlo je do pada ritma, a Karacev uspeva da iskoristi drugu brejk priliku koja mu se ukazala.Novak se izgleda žali i na kvalitet terena i odskok lopte.Rus se polako konsoliduje, ali videćemo šta će biti u narednom gemu.

17:37 - Rus se upisao! Konačno jedan dobar gem za Karaceva koji je smanjio na 3:1.

17:33 - Novak nastavlja jako! Ne popušta najbolji igrač sveta. Izgubio je samo jedan poen u ovom gemu.Karacev pravi grešku za greškom, posle 11 minuta, Novak ima prednost od 3:0.

17:30 - Brejk Đoković! Odmah je Đoković napravio brejk. Prvu priliku za brejk nije iskoristio, ali jeste drugu i sada vodi sa 2:0.

17:24 - Gem s nulom za početak meča! Odličan servis, pa tri greške Karaceva i Đoković početni gem dobija s nulom.

17:22 - Meč je počeo! Počeo je meč, na servisu je Novak Đoković.

17:14 - Novak i Karacev su izašli na teren

17:10 - Najbolji rezultati u godini... Novaku je svakako trofej na Australijan openu, deveti po redu, najbitniji rezultat u ovoj sezoni.Karacev je osim polufinala Melburna, uspeo da osvoji i titulu na turniru u Dubaiju.

17:06 - Skor u sezoni! Novak od starta sezone ima skor od 12-1, dok je Karacev na 16-4.

16:59 - Novak i Aslan uskoro na terenu! Očekuje se da Karacev i Đoković uskoro izađu na teren.Vreme je sunčano, predivan dan za tenis na terenima kraj Dunava na Dorćolu.