AKTUELNO

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je današnja trka Formule 1 za Veliku nagradu Portugala bila teška i da je zadovoljan pobedom.

Ovo je bila teška trka, fizički i psihički. Bilo je vetrovito, lako je bilo pogrešiti. Nisam imao dobar start kao Valteri (Botas), a onda sam kod ponovljenog starta izgubio poziciju od (Maksa) Verstapena, što nije bilo dobro. Nisam bio zadovoljan. Morao sam da napravim sebi najbolju poziciju, ne sećam se, ali mislim da je Maks pogrešio u jednom trenutku, to je bilo savršeno i znao sam da bi u tom krugu mogao da se primaknem u poslednjem sektoru", rekao je Hamilton posle trke.

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

Sedmostruki svetski šampion pobedio je u Portugalu i ostvario 97. trijumf u karijeri.

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

"U borbi za Valterijem, morao sam ranije da povučem potez pošto su gume bile uništene i uspeo sam da ga preteknem u prvoj krivini. Ovo je bilo na mom maksimumu, sjajna trka. Iz ove trke može mnogo da se nauči, kako da se poboljšamo. Nije bilo sve savršeno, ali osvojili smo bodove", naveo je Hamilton.

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

Drugo mesto zauzeo je vozač Red Bula Maks Verstapen.

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

"Prilično pristojan rezultat. Imao sam dobar ponovljeni start i pokušao sam da pritisnem Valterija. Na kraju nam je nedostajao tempo i Luis je ponovo prošao, a onda posle boksa, zagrevanje ovih guma je super teško", naveo je on.

Verstapen je u poslednjem krugu imao najbrži krug trke, ali je taj rezultat poništen jer je izašao sa staze, pa je dodatni bod dodeljen Botasu.

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

Holandjanin je o tome obavešten kada je davao izjavu.

"To je prilično čudno jer nisu proveravali ograničenja staze u krivini 14", dodao je Verstapen.

Vozač Mercedesa Valteri Botas zauzeo je treće mesto, a trku je počeo sa pol pozicije.

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

"Ne znam šta se dogodilo, nisam imao tempo iz nepoznatih razloga. U drugom delu je bilo prilično dobro, ali imao sam problem sa senzorom ili tako nečim", rekao je Botas.

Naredna trka u šampionatu na programu je 9. maja za Veliku nagradu Španije.

#Luis Hamilton

#Pobeda

#trka