AKTUELNO

Austrijski teniser Dominik Tim jedan je od retkih koji je u dominaciji Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera uspeo da osvoji grend slem tiulu.

Debata o tome koje najbolji igrač "belog sporta" u istoriji traje dosta dugo, ali 27-godišnjak iz Viner Nojštata na tu trku gleda drugačije.

- I pre nego što sam osvojio Ju-Es Open znao sam da je ogromno dostignuće ono što rade Rafa, Rodžer i Novak. Čak i trijumf na jednom grend slemu je izuzetno teška stvar koju ne postiže mnogo igrača. Zato su njih trojica najbolja trojica sportista svih vremena - rekao je Dominik Tim u opširnom razgovoru za "El Pais".

Austrijanac ističe da se divi Federeru što igra tenis još uvek iako je na pragu pete decenije života. Tim veruje da će tada već biti u penziji.

- Zaista ne znam šta ću raditi za deset godina. Dug je to period. Verovatno sam sa 37 ili 38 godina već penzioner. Biće to novi život, ali ne znam kakav. Ali tada neću da razmišljam o igranju tenisa.

Nakon određene pauze koju je napravio, četvrti igrač sveta naglašava da mu se ponovo igra tenis iako nema publike na tribina, čak i pored svih ograničenja koja je nametnula pandemija virusa korona.

- Nije lako, naravno. Svima je teško, jer smo navikli da igramo na prepunim tribinama, da bez poteškoća slobodno putujemo iz jednog grada u drugi. Sada nema navijača, a svako putovanje je komplikacija. Osim toga, život u 'balonu' nije nimalo zabavan. Razumem da ima mnogo igrača kojima je to teško, ali takođe mislim da ovo neće trajati večno, da će se u jednom trenutku stvari vratiti u normalu.

Na kraju se dotakao i Beone Pera koji pravi skandale na svakom turniru na kom se pojavi.

- Ne razumem ga. Ako neko ne želi da igra,neka ostane kod kuće. Ako niste motivisani, niko vas ne tera da igrate. Mislim da je ono što sam ja uradio bolje. Uzeo sam malo vremena, otkazao učešće na tri ili četiri turnira i u nekom trenutku se motivacija vratila. Kada dođete na teren, mislim da morate da budete u mogućnosti da se takmičite, čak i ako niste 100 odsto spremni. Ali ako vam se ne igra, bolje da uzmete odmor - zaključio je austrijski teniser.

Podsetimo, Tim učestvuje na Mastersu u Madridu, a rival u drugom kolu biće mu pobednik meča Pablo Anduhar - Markos Giron.

#Dominik Tim