AKTUELNO

Goran Ivanišević, proslavljeni hrvatski teniser, a sada trener Novaka Đokovića, otvoreno je govorio o najtežim momentima u karijeri.

Hrvat je priznao da mu je najteži rival bio legendarni Pit Sampras.

"Uništio mi je život. Uništio mi je snove. Zbog njega nisam mogao da spavam", rekao je Ivanišević.

Ivanišević se priseća Vimbldona 1994. godine.

"U polufinalu Vimbldona 1994. pobedio sam Bekera 6:2, 7:6, 6:4. Bio je to sigurno moj najbolji meč na Vimbldonu. Možda i u životu. Tada sam baš ubio Borisa. Igrao sam neverovatno. Nije imao nikakve šanse, a znate šta znači Boris na travi? Sećam se da mi je, kad smo se nakon meča rukovali na mreži, rekao: 'Igrao si zaista sjajno. Bolje ti je da osvojiš ovaj turnir".

U finalu ga je čekao fenomenalni Sampras.

"A onda finale i čovek koji mi je uništio 20 godina života. Gospodin Sampras. Ne znam, igrao sam stvarno dobro, ali on je bio bolji. Prva dva seta je dobio u taj-brejku, a onda treći 6:0. Ne zato što sam ja igrao loše, nego zato što je u svakom trenutku bio korak ispred. Imao sam priliku iduće godine. Sastali smo se u polufinalu, ali i tada je dobio u pet setova. Bio sam bolji celi meč, ali ključne poene je on dobijao. Priča se nastavila ponavljati, iznova i iznova, kao déjà vu. Stvarno sam ponosan što sam igrao u eri Pita Samprasa, što sam igrao fantastične mečeve protiv njega i delio s njim svlačionicu. Biti drugi iza Samprasa, možda najboljeg tenisera u istoriji. Ipak, uništio mi je život 20 godina", iskren je legendarni Hrvat.