AKTUELNO

Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je danas da je potpisao Memorandum o razumevanju sa kompanijom Fajzer Bajontek o donaciji vakcina protiv korona virusa, kojima će se vakcinisati učesnici predstojećih Olimpijskih igara u Tokiju.

"Donacija vakcina će biti veliki doprinos u našim naporima da ovoga leta u Tokiju održimo bezbedne Olimpijske igre za sve učesnike. Pozivamo sve sportiste i članove delegacija koji će biti u Tokiju da prime vakcinu i tako nam pomognu da stvorimo sigurno okruženje za sve", rekao je predsednik MOK Tomas Bah.

Nacionalni olimpijski komiteti će u saradnji sa Vladama svojih zemalja raditi na distribuciji dostupnih vakcina i odredjivati prioritete za proces imunizacije, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

"Primanjem vakcine sportisti, kao najveći ambasadori zdravog načina života, šalju jaku poruku da vakcinisanje nije samo pitanje ličnog zdravlja, već i brige za zajednicu i sve ljude oko nas", dodao je Bah i zahvalio kompaniji Fajzer Bajontek na donaciji vakcina.

Olimpijski komitet Srbije formirao je Radnu grupu za praćenje svih aspekata infekcije korona virusa na sportiste i članove Misije koja je održala i predavanje svim sportistima i članovima sportskih saveza o važnosti vakcinacije.

#Fajzer

#Olimpijske igre

#Tokio