AKTUELNO

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je da bi želeo da produži ugovor sa Mercedesom pre letnje pauze u ovoj sezoni.

Hamilton je tek 8. februara potpisao jednogodišnji ugovor sa Mercedesom, koji ističe na kraju sezone.

"Ne želimo da žurimo, ali mislim da moramo biti razumni i početi pregovore. To su složeni razgovori i nadam se da ćemo uskoro početi, sve dok to ne ometa posao koji sada imamo", rekao je Hamilton, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Hamilton je u nedelju pobedio u trci za Veliku nagradu Španije i ostvario treći trijumf u četiri trke ove sezone.

Pregovori o prošlom ugovoru su odlagani, pošto su Hamilton i direktor ekipe Toto Volf želeli da sačekaju da britanski vozač osvoji sedmu šampionsku titulu, čime se izjednačio sa rekorderom Mihaelom Šumaherom.

Razgovori su posle toga planirani tri trke pre kraja, ali je Hamilton dobio korona virus i bio je u izolaciji. Sezona se završila 13. decembra, a uoči novogodišnjih praznika i Volf je dobio korona virus.

Hamilton je rekao da je kašnjenje bilo teško za obojicu.

"Nikada nismo želeli da budemo u poziciji u kojoj smo se našli u januaru, februaru. To mi je upropastilo celu zimu, a siguran sam da nije pomoglo ni Totu, u smislu da nije mogao da ne radi i da se opusti, pa je utisak da baš i nismo imali mnogo pauze", naveo je Hamilton.

Posle jučerašnje pobede, Hamilton ima 14 bodova više od glavnog rivala za titulu Maksa Verstapena iz Red Bula.

"Imamo još 19 trka, ali bilo bi sjajno uraditi nešto (povodom ugovora) pre letnje pauze, kako bismo mogli da odemo na tu pauzu i imali jasnu sliku o budućnosti", dodao je 36-godišnji britanski vozač.

U Formuli 1 je tronedeljna letnja pauza izmedju trka u Madjarskoj 1. avgusta i trke za Veliku nagradu Belgije.

Očekuje se da će Hamilton ostati u Mercedesu, a Volf mora da izabere ko će još voziti za ekipu, izmedju sadašnjeg vozača Valterija Botasa i Džordža Rasela iz Vilijamsa.

Rasel se istakao u Mercedesu kada je prošlog decembra zamenio Hamiltona u Bahreinu.

#Luis Hamilton