AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da nije pogrešio što je odlučio da pre Rolan Garosa igra na turniru u Beogradu i poručio da ide na titulu u Parizu.

"Moram da priznam da sam bio delom mislima već u Parizu, ali s druge strane, hteo sam da osvojim ovaj trofej. Pre mesec dana sam igrao na turniru ovde bez publike, bila je totalno drugačija situacija. Tu sam izgubio u polufinalu i imao sam dodatni motiv, iako obično ne igram pred grend slemove", rekao je Đoković.

"Obzirom da su retke prilike da igram pred domaćom publikom, a znajući da postoji velika šansa da vas vidim na tribinama, laka je bila odluka da zaigram i nisam se pokajao. Bila je ispravna odluka", istakao je najbolji teniser sveta.

Đoković je danas osvojio titulu na ATP turniru u Beogradu pošto je u finalu pobedio Slovaka Aleksa Molčana sa 6:4, 6:3.

"Želim da čestitam Aleksu, ti si sjajna osoba, sjajan borac i ono što si pokazao u ovih deset dana ovde bilo je zaista impresivno i verujem da je ovo početak dobrih rezultata", rekao je Djoković.

On je čestitao i organizatorima turnira, na čijem čelu je njegov brat Djordje Đoković.

"Ja sam, naravno, pristrasan jer sam ti brat, ali objektivno gledano napravili ste izuzetan posao i tome svedoče ocene koje ste dobili za sve turnire", rekao je Đoković.

"I za kraj šta bih rekao... Idemo na titulu na Rolan Garosu", poručio je Đoković ispraćen velikim aplauzom sa tribina.

Molčan, koji je do finala stigao iz kvalifikacija, najpre je čestitao Djokoviću i njegovom timu.

"Želim da zahvalim svojoj devojci, majci, ocu, trenerima, svima koji su uključeni u moj život i koji su mi pomogli da budem bolji. Želim da zahvalim i publici, zaista je bila sjajna atmosfera. Pokušaću da uživam u ovom drugom mestu u narednim danima i nadam se da ću igrati dobro i na narednim turnirima", rekao je Slovak.

Novak Đoković će iz Beograda otputovati za Pariz, gde sutra počinje drugi grend slem u sezoni. Najbolji teniser sveta će u prvom kolu Rolan Garosa igrati protiv 66. igrača na ATP listi, Amerikanca Tenisa Sandgrena.

#Novak Đoković