AKTUELNO

Dobili smo prvo veliko iznenađenje ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je četvrti teniser sveta Dominik Tim učešće završio u prvom kolu.

Naime, Austrijanca je za četiri sata i 29 minuta savladao Pablo Anduhara rezultatom 3:2, po setovima 4:6,5:7,6:3,6:4,6:4.

Španski veteran je napravio preokret nakon što je imao zaostatak od 2:0 u setovima i izbacio jednog od glavnih favorita i dvostrukog finalistu Rolan Garosa.

Tim je sjajno otvorio meč i sve je mirisalo na rutinsku pobedu, pošto je u prvom bez mnogo problema slavio. Drugi set obeležio je veliki broj brejkova, ali ga je Austrijanac prelomio u 11. gemu, pri rezultatu 5:5.

Ipak, 35-godišnji Španac je u nastavku zaigrao sjajno, spasao brejk loptu u trećem gemu i brejkom u osmom slomio Tima. U četvrtom setu, Anduhar je napravio dva brza brejka, Tim je vratio jedan, ali drugi nije, te je meč otišao u peti set. U odlučujućem setu su i jedan i drugi zabeležili po brejk, ali je Anduhar u petom gemu ponovo oduzeo servis rivalu i prednost održao do kraja.

Naredni rival 69. tenisera sveta će biti pobednik meča Radu Albot – Federiko Delbonis.

Tim je u proteklih pet godina odigrao dva puta finale, isto toliko polufinale i jednom četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske pa je tako očekivano da ove godine bude jedan od onih koji će da zaprete Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu, ali pojavio se veteran iz Španije...

#Dominik Tim