AKTUELNO

Organizatori Olimpijskih igara saopštili su danas da su ograničili broj gledalaca na 10.000 za svaki događaj na Igrama u Tokiju.

Kako se navodi u saopštenju koje prenosi Rojters, ogranicenje publike na Igrama, koje treba da počnu 23. jula, biće na 50 odsto kapaciteta, odnosno do najviše 10.000 gledalaca.

Premijer Japana Jošihide Suga ranije danas saopštio je da ne odbacuje mogućnost da se Olimpijske igre u Tokiju održe bez gledalaca, ukoliko glavni grad Japana bude pod vanrednim stanjem zbog kovida-19.

Nakon razgovora između organizatora Igra, japanske vlade i prestonice Tokija, kao i međunarodnih olimpijskih i paraolimpijskih komiteta, doneta je odluka da se broj navijača ograniči.

Premijer Suga ukinuo je vanredno stanje u Tokiju prošle nedelje, ali je održao na snazi takozvano "kvazi vanredno stanje" sa pratećim restriktivnim merama do 11. jula.

Japanska javnost i dalje se protivi održavanju Igara ovog leta, a istraživanje javnog mnjenja koje uradila Asahi Njuz Netvork (ANN) od 19. do 20. juna, pokazalo je da 65 odsto ispitanika želi da se događaj ponovo odloži ili otkaže.

#Olimpijske igre Tokio