AKTUELNO

Veslački tim Srbije koji će nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju sleteo je na aerodrom “Haneda” u Tokiju odakle je trebalo da nastavi putovanje ka Tojami gde je predviđeno da se priprema za početak OI.

Nakon obavljenih obaveznih antigenskih testiranja na aerodromu konstatovano je da je veslač Miloš Vasić pozitivan na virus COVID-19.

Veslački tim Srbije, koji čine trener Nikola Stojić , veslačica Jovana Arsić i veslači Martin Mačković i Miloš Vasić, prethodno je testiran u Atini 96 sati i 72 sata pred polazak u Japan i dobili su negativne rezultate na prisustvo virusa COVID-19.

Miloš Vasić trenutno nema simptome zaraze virusom i oseća se dobro, kao i svi ostali članovi ekspedicije veslačkog tima Srbije.

Prema protokolima Organizacionog komiteta “Tokio 2020” i Vlade Japana, Miloš Vasić će biti u karantinu narednih 7 dana, nakon čega će biti testiran i ukoliko na dva uzastopna testa bude negativan na prisustvo virusa COVID-19, biće mu dozvoljeno da nastavi pripreme za nastup na Olimpijskim igrama.

Takođe, ukoliko niko iz ekspedicije veslačkog tima Srbije ne ispolji simptome zaraze virusom COVID-19 biće im dozvoljeno da nastave put ka Tojami u kojoj je predviđeno da se obave završne pripreme pred Olimpijske igre.

#Miloš Vasić