AKTUELNO

Na karting stazi Ada Huja, u subotu 3. jula i nedelju 4. jula, održane su dve međunarodne karting trke u okviru Trofeja Beograda.

Ova značajna sportska manifestacija bila je pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sportskog saveza Srbije, Auto-moto saveza Srbije i AMS Osiguranja, u organizaciji Auto karting sportskog kluba Crvena Zvezda.

Foto: Foto/AMSS

Osim za šampionat FIA Centralno Evropske Zone, boduje se i za regionalni Sport Stil Kup i za plasman za učešće na ovogodišnjem svetskom prvenstvu koje će biti održano u Bahreinu krajem godine.

U odličnoj atmosferi i fer nadmetanju učestvovalo je ukupno 45 takmičara, među kojima su reprezentativci i takmičari iz Srbije pokazali odličan uspeh u konkurenciji sa vozačima iz Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, BiH, Mađarske, Italije i Austrije.

U dosadašnjoj borbi za plasman i odlazak na svetsko prvenstvo, četvoro srpskih kartingaša u 4 klase su sa do sada postignutim rezultatima sve bliže plasmanu. U klasi mikro rotaks to su najmlađi David Matlak i Uroš Bogdanić, kao i Nemanja Jovanović u junior rotaks klasi. Senior rotaks klasu vozi Andrej Petrović, dok u klasi DD2 Srbiju predstavlja Nikola Tošić.

Foto: Foto/AMSS

Nakon „Trofeja Beograda“, u okviru Sport Stil Kupa, od ukupno 9 trka iz kalendara takmičenja za plasman, do samog svetskog prvenstva ostale su još samo dve, koje će biti održane u Sloveniji.

#Karting