AKTUELNO

Nole po ko zna koji put pokazao kolika je ljudina!

Japanska teniserka Naomi Osaka izjavila je da su sportisti Novak Đoković, Majkl Felps, Stefon Kari i bivša prva dama SAD Mišel Obama bili medju onima koji su joj pružili podršsku nakon što se povukla sa Rolan Garosa zbog problema sa mentalnim zdravljem.

U eseju koji je objavljen u magazinu "Tajm", osvaajčica četiri gren slem titule i bivša najbolja tensiserka sveta napisala je da je se nada da se "mogu doneti mere za zaštitu sportista" i predlaže da im se dozvoli da ponekad preskaču medijske obaveze bez kažnjavanja.

Foto: Tanjug AP/Lee Jin-man

- Može biti trenutaka za bilo koga od nas kada se bavimo problemima iza kulisa. Svako od nas kao čovek prolazi kroz nešto na nekom nivou, rekla je Osaka.

Posle pobede u prvom kolu u Rolan Garosa, Osaka je kažnjena sa 15.000 američkih dolara zbog nedolaska na obaveznu konferenciju za novinare, a Japanka se nakon toga povukla sa turnira, rekavši da se suočava sa anksioznošću.

- Verovali ili ne, prirodno sam introvertna. Postalo mi je očigledno da bukvalno svi ili pate od problema povezanih sa mentalnim zdravljem ili poznaju nekoga ima problema sa tim. Nadam se da se ljudi mogu da shvate da je u redu da ne budeš u redu, i da je okej da se razgovara o tome, napisala je Osaka u svom eseju.

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

Ona nije igrala nakon Pariza, preskočila je i Vimbldona, ali će igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje počinju 23. jula, gde će predstavljati rodni Japan.

Takođe je predložila da se teniserima da i "mali broj dana bolovanja", tokom koga se oslobadjaju obaveza prema medijima, kada ne moraju da otkrivaju lične razloge".

#Naomi Osaka

#Novak Đoković