AKTUELNO

Dugo se nagađalo hoće li bar Japanci moći da prisustvuju najvećoj sportskoj smotri Olimpijskim igrama koje će od 23. jula do 8. avgusta biti održane u Tokiju. Vlada Japana je prelomila da ipak ne bude navijača na tribinama usled pogoršane epidemijske situacije u toj zemlji povodom koronavirusa.

Ova vest zaintrigirala je navijače u Srbiji, s obzirom da je najbolji teniser sveta Novak Đoković i glavni kandidat za osvajanje zlatne medalje u srpskom olimpijskom timu, svojevremeno izjavio da će razmisliti o putu za Tokio ukoliko nema publike.

Dokle god je dozvoljeno prisustvo publike na Igrama, ja planiram da igram. Za sada jeste, iako će kapacitet biti znatno smanjen. Da uopšte nije dozvoljen dolazak navijača, razmislio bih da li da idem u Japan. Za sada idem - rekao je tada Novak.

Zvanična potvrda da publike u Japanu neće biti uplašila je Noletove vatrene navijače baš zbog ove izjave, ali razloga za paniku nema. Novak je nakon osvajanja Rolan Garosa potvrdio učešće na Olimpijskim igrama i istakao kao najvažniji cilj ove sezone napad na zlato. Motiva na pretek ima, jer svetski broj jedan ove godine ima priliku da uz osvajanje zlata i sva četiri gren slema kompletira zlatni slem, najveće dostignuće u belom sportu. Bilo publike ili ne, ciljevi su jasni.