AKTUELNO

Reprezentativci Srbije u streljaštvu u petak su letom preko Istanbula otputovali u Japan na poslednji deo priprema pred početak Olimpijskih igara u Tokiju.

Nakon sletanja u Tokio srpski strelci će se smestiti u Olimpijsko selo.

U avionu se našlo sedam strelaca koji su izborili kvotu za nastup na Igrama: Milenko Sebić, Sanja Vukašinović, Milutin Stefanović, Andrea Arsović (puška), Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Damir Mikec (pištolj).

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje medijima su se obratili selektori Dragan Donević (puška) i Jelena Arunović (pištolj), kao i strelci Zorana Arunović, Sanja Vukašinović i Damir Mikec.

Dragan Donević je istakao da srpski strelci idu u Tokio sa najvišim mogućim ambicijama.

– Strelci su spremni i orni da naprave dobar rezultat. Dobro smo radili i trenirali. Imamo velika očekivanja. Ekipa koja putuje na Igre je iskusna, imamo i debitante. Rekao bih da je to dobar spoj iskustva i mladosti. Na Igrama učestvuje sam krem svetskog streljaštva i nadamo se da ćemo pokazati koliko vredimo – istakao je Donević.

Jelena Arunović ističe da je iza svih strelaca period priprema koji je trajao pet godina i da postoji velika želja da se dobar rad kruniše u Tokiju.

– Ja teško mogu da kažem nešto što pre nije rečeno. Čekali smo pet godina da krenemo za Tokio. Radili smo koliko smo mogli i koliko smo znali, ali svakako više od onoga što smo do sada prikazali. Motiva uvek ima, oni su kod nas pozicionirani na mnogo višem nivou nego što bi želeli da pričamo o tome. Možda ima preciznijih takmičara, ali nekoga ko više želi dobre rezultate od nas, teško. Napravićemo najviše što nam situacija bude dozvolila – napomenula je Jelena Arunović.

Zorana Arunović je poželela mnogo sreće svim srpskim olimpijcima koji će učestvovati na Igrama u Tokiju.

– Imamo jedan sjajan tim, spoj mladosti i iskustva. U nedostatku smo sa takmičenjima i ne znamo u kakvoj su formi ostali konkurenti, ali svi idemo da se borimo, da pokažemo koliko smo radili. Sumnjam da je neko radio više od nas. Poželela bih svim članovima Olimpijskog tima Srbije mnogo sreće na Igrama, mnogo negativnih testova na virus COVID-19, i mnogo pozitivnih sportskih rezultata. Nadamo se da ćemo da obradujemo sve u Srbiji svojim rezultatima – rekla je Zorana Arunović pred poletanje.

Sanja Vukašinović će prvi put nastupiti na Olimpijskim igrama i ističe da je velika čast biti deo reprezentacije u kojoj nastupaju strelci na koje se i ona sama ugleda.

– Ovo su moje prve Igre i velika je čast i odgovornost biti u timu sa kolegama na koje se ugledam. Nadam se dobrom rezultatu i da ćemo se svi zadovoljni vratiti iz Tokija – istakla je Sanja Vukašinović.

Sanja Vukašinović će prvi put nastupiti na Olimpijskim igrama i ističe da je velika čast biti deo reprezentacije u kojoj nastupaju strelci na koje se i ona sama ugleda.

– Ovo su moje prve Igre i velika je čast i odgovornost biti u timu sa kolegama na koje se ugledam. Nadam se dobrom rezultatu i da ćemo se svi zadovoljni vratiti iz Tokija – istakla je Sanja Vukašinović.

Damir Mikec u Tokio putuje kao najiskusniji član streljačkog tima Srbije i ističe da će zbog tog statusa imati dodatnu odgovornost.

– Ovo su moje četvrte Olimpijske igre i ponosan sam na tu činjenicu. Kada smo polazili u Peking bio sam najmlađi u timu, a evo danas sam najstariji. Divno je biti deo ovakve reprezentacije i atmosfera je na vrhunskom nivou. Radujemo se putu u Tokio, iako će ove Olimpijske igre biti totalno drugačije od ostalih. Ne izlazimo sa belom zastavicom na sportska borilišta, to je sigurno – rekao je Mikec.

Prve na strelište izlaze Andrea Arsović i Sanja Vukašinović koje 24. jula ujutru počinju takmičenje u disciplini vazdušna puška, a istog dana u kasnijem terminu i Damir Mikec počinje svoje takmičenje u disciplini vazdušni pištolj.

Narednog dana nastupaće i Zorana Arunović i Jasmina Milovanović (pištolj), i Milenko Sebić i Milutin Stefanović (puška).

Autor:

#Olimpijske igre

#Srbija

#Tokio

#strelci