AKTUELNO

Goran Bubanj, srpski teniski stručnjak i bivši predsednik Teniskog saveza Beograda, smatra da je Novak Đoković učešćem na Olimpijskim igrama ugrozio rezultat na predstojećem US openu.

Bubanj je jutros analizirao neuspeh najboljeg tenisera sveta na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Verovatno kao i on sam, ali i veliki deo javnosti – neuspeh. Tražiti uzroke tom neuspehu je malo duža priča. Ako krenemo od početka, od odluke da uopšte učestvuje – bilo je 50:50. Šta je prevagnulo kod te odluke da učestvuje kada je već osvojio tri grend slema i bio iscrpljen. Ne sumnjam da je napravio dobru analizu i da je odlučio dobro", rekao je Bubanj.

On smatra da je Novak ponesen rezultatima na Grend slem turnirima ove sezone mislio da može i do zlata u Tokiju.

Foto: Tanjug AP/Patrick Semansky

"Dilema je jednostavna – teniski grend slem, znači četiri titule u jednoj godini, istorijski je podvig. Niko pre to nije učinio, ne računam Roda Lejvera 1969. jer su se igrala tri turnira na travi i to bukvalno nije bio ni sličan sport. Pridodati tome i Olimpijske igre zvuči primamljivo i objektivno je on, ponesen ovim rezultatima, mislio da može i to. Ali dugoročno gledano, ugrozio je i ovaj rezultat koji mu predstoji".

Bubanj ističe da je Novak mnogo toga žrtvovao za Olimpijske igre.

"Sebi je oduzeo mesec dana odmora i priprema, pripremni turnir pred Ju-Es open. Mnogo toga je žrtvovao za Olimpijske igre i, da je osvoji, bio bi umoran i sve bi bilo isto, ali bi imao energiju koju bi mu dalo to zlato. Ovako, u velikoj meri će biti umoran i biće strašno teško u Njujorku", zaključio je Bubanj.