AKTUELNO

Ruski teniser Danil Medvedev, prvi nosilac na Mastersu u Sinsinatiju, ima velike ambicije u nastavku sezone, pre svega na US Openu gde je 2019. godine stigao do finala.

Medevedev,kaže da je svestan šta ga čeka, jer će prvi favorit svakako biti Novak Đoković.

"Svaki put kad igrate sa njim vi ste pod pritiskom, da to tako nazovemo. Imate nekih mečeva gde kad izađete na teren, osećate da ste bolji od protivnika i da nema šanse da izgubite taj meč jer osećate da igrate bolje. Protiv Novaka Đokovića to nikad nije moguće", priznao je Medvedev.

Novak i Danil su se do sada sastajali osam puta, skor je 5-3 u korist prvog tenisera sveta.

"Uvek osećate pritisak protiv Đokovića, u svakom poenu koji igrate. Tako je bilo i u Sinsinatiju 2019. godine", dodao je Rus.

Zanimljivo je da Medvedev od tog finala US Opena 2019. godine ima skor 7-1 u finalima.Jedini poraz imao u Melburnu i to baš od Novaka Đokovića.

"Sećam se kada sam igrao prvo masters finale da sam bio srećan zbog toga što igram sa Rafom. Uvek se trudim da dam najbolje od sebe, ali u Melburnu je nešto bilo pogrešno, tako da sam izgubio veoma brzo i lako. Može svakom da se dogodili ali znam da će za mene iskustvo biti ključ uspeha", zaključio je Medvedev.

Autor: