AKTUELNO

Finac odlučio da je to to i da će se od bolida oprostiti na kraju godine.

Došlo je vreme da kaže zbogom svom bolidu. Kimi Raikonen završiće trkačku karijeru ove sezone u Formuli 1, zvanično je objavio putem društvenih mreža. On je član najbržeg karavana već dugih 20 godina.

Počeo je karijeru kao vozač Zaubera, a potom je vozio za Meklaren, u dva navrata je bio član Ferarija, a potom je bio deo Lotusa i Alfa Romea, čiji je i sada član. Bio je šampion 2007. godine, one sezone kada je zamenio Mihaela Šumahera u bolidu Ferarija.

- To bi bilo to. Ovo je moja poslednja sezona u Formuli 1. Ovo je odluka koju sam doneo još prošle zime. Nije bila ni malo laka, ali mislim da je posle ove sezone vreme za neke druge stvari - napisao je Raikonen.

- Iako ova sezona još traje, želeo bih da se zahvalim porodici, svim timovima za koje sam vozio, svima koji su imali ulogu u mojoj trkačkoj karijeri, a posebno sjajnim navijačima koji su me podržavali sve ovo vreme. Možda je za mene ovo kraj u Formuli 1, ali mnogo je stvari koje želim da iskusim i u njima uživam. Vidimo se, Kimi - zaključak je legendarnog vozača.

Autor: