AKTUELNO

Veliki prijatelj porodice Šumaher otkrio je nove detalje.

Legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher nije viđen u javnosti još od teške nesreće na skijanju koju je doživeo u francuskim Alpima 29. decembra i porodica krije njegovo zdravstveno stanje.

Doživeo je teške povrede glave, bio u komi, ali skoro osam godina javnost nije saznala kako se zaista oseća Šumaher. Porodica ga štiti, postoje posebni protokoli i retko ko mu je prišao od nesreće, a tek povremeno čujemo reči njegovih prijatelja koji otkriju nove detalje za medije.

Tako se ponovo oglasio Žan Tod, blizak prijatelj i bivši šef Ferarija za koji je vozio upravo Šumaher, i u izjavi za nemački "Bild" dao nagoveštaj oporavka čuvenog automobiliste.

- Proveo sam mnogo vremena sa Korinom (Šumaherovom ženom prim. aut.) od kada je Mihael doživeo tešku nesreću na skijanju.Ona je sjajna žena i svime upravlja u toj porodici - kazao je Žan Tod i dodao da će se stanje slavnog nemačkog vozača u budućnosti "polako i sigurno popraviti".

- Korina nije očekivala da će to morati da radi, ali odjednom nije imala izbora. Ipak, to sjajno radi, verujem joj i ona veruje meni - poručio je Tod i onda dodao:

Zahvaljujući doktorima i saradnji Korine - koja je htela da preživi - Mihael i jeste preživeo, ali sa posledicama.

Ovo je znatno optimističnija poruka o Mihaelu Šumaheru nego ona koju je pre nekoliko dana imao Filip Štrajf koji se zapitao zašto nemačkog vozača "uopšte drže živim". Sve to dešava se pred premijeru dokumentarnog filma o Šumiju u kome ćemo saznati neke nove detalje iz njegovog života.

#Mihael Šumaher