AKTUELNO

Španski teniser Rafael Nadal oglasio se prvi put posle operacije levog stopala.

Španac je minulog vikenda na Instagramu obelodanio da je imao "medicinski tretman" na stopalu leve noge, a sada je otkrio da je u pitanju bila operacija.

"Dobro sam, malo boli stopalo. Ovo je period koji je komplikovan na ličnom i profesionalnom nivou, ali, iskreno, s iluzijom poboljšanja i suočavanja sa procesom koji će u nekom trenutku biti težak i bolan, ali kroz koji moram da prođem da bih se vratio u poziciju da se borim za ono što želim. Odlučan sam u tome," rekao je Nadal.

Rafa je u karijeri osvojio 20 Gren slem titula i na večnoj listi deli prvo mesto sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom.

"Scenario je bio da igram na Vimbldonu, Olimpijskim igrama ili US Openu. U scenariju nije bilo da danas hramljem. Morate da se prilagodite i prihvatite stvari kakve dolaze. Imao sam fantastična dostignuća, veća nego što sam ikada mogao da sanjam, ali i komplikovanih trenutaka zbog povreda. U okviru onog što je moguće, uvek sam nalazio način da napredujem. Stvari su sve komplikovanije jer sat otkucava, ali pozitivan sam i srećan zbog svega što sam uradio," naglasio je Nadal.

Rafael Nadal je poslednji put na terenu bio u Vašingtonu, a pauziraće do kraja godine.