AKTUELNO

Nekadašnja uspešna teniserka Jelena Đokić je na svom Instagram profilu objavila fotografiju i tekst u kom je objasnila kada je slika nastala i kako se osećala tada

Nekada je blistala na teniskim terenima, a sada je Dokićeva podelila sa javnošću da se borila sa depresijom, anksioznošću i paničnim poremećajem i da je čak razmišljala sebi da oduzme život. Uspela je da se oporavi i izvuče iz tog stanja.

- Ova fotografija me uvek rastuži i donese određeni bol. Nastala je tokom perioda mog života kada sam imala depresiju, anksioznost i panični poremećaj. Samo par godina kasnije, umalo sam oduzela sebi život. A danas sam u potpuno drugom svetu - počela je Jelena!

- Nakon što sam uspela da se izborim sa svim privatnim izazovima i da izađem na drugu stranu, znam kako je važno da si u konstantnom kontaktu sa ostalim ljudima oko sebe. A znam i da nisu svi dovoljno srećni da imaju takvu mogućnost. Zato je danas jako važno da se podigne svest o mentalnom zdravlju i problemima. Možda ne deluje kao velika stvar to što neko ima probleme takve prirode, ali ako znate da imate podršku sa strane, to pravi veliku razliku. Važni su porodica, prijatelji... Priželjkivala sam da se tada čujem sa još više ljudi. Tako da vas molim da pružite podršku svakome, jer nikada ne znate kroz kakvu borbu u tom trenutku prolaze- rekla je ona i dodala:

Nekada ljudi umanjuju vrednost obične poruke ili poziva. Ne treba vam mnogo vremena ili truda, a zapravo mogu da imaju veliki uticaj. Znam koliko je meni to značilo na svakom nivou. Mora se više razgovarati o ovoj temi. Brinite se o sebi, ali i o drugima i to je poruka koju treba poslati na ovaj dan- napisala je Jelena Dokić.

#Jelena Đokić

#Tenis