AKTUELNO

Svi se pitaju da li se Novak Đoković vakcinisao i da li će učestvovati na turniru u Melburnu.

U teniskom svetu kao bomba je odjeknulo emitovanje promotivnog spota Australian Open-a, prvog Grend slema u sezoni na kome Đokovića nema.

- Taj spot je bio onlajn kratko, nakon toga je skinut. Važni ljudi iz teniskog miljea su izrazili svoju želju i očekivanje da će se Novak pojaviti i boriti za svoju rekordnu desetu titulu u Melburnu. Ovo je jedna od najmisterioznijih situacija u poslednjih nekoliko godina na nekom turniru. Jutros je poslato saopštenje da će publika ispuniti sve tribine, svih terena. Znamo da su uslovi za to vakcinacija svih prisutnih, uključujući i igrača - rekao je Vuk Brajović, teniski stručnjak.

Bivši selektor Fed kup reprezentacije Dejan Vraneš rekao je da su njegova saznanja o vakcinaciji sledeća:

- Ono što znam od prijatelja koji žive u Melburnu jeste da strancima koji nisu vakcinisani, po zakonu države Viktorije, nije dozvoljen ulazak u Australiju - rekao je Vraneš.

Ono što je sigurno jeste da će Novak nastupati za reprezentaciju Srbije na završnom turniru dejvis kupa.

- Momci su dugo zajedno i dobri su prijatelji. Imamo blagu psihološku prednost zbog toga što nastupa Novak za nas. Siguran sam da će u velikoj meri motivisati igrač - naveo je Vraneš.

Prognoze Brajovića za današnji meč su i više nego pozitivne za Srbiju.

- Zanimljivo je. Današnji meč protiv Austrije je po meni 3:0 za Srbiju. Ali, već sledeći meč protiv Nemačke može da se desi da Srbija izgubi sa jednim bodom.