AKTUELNO

Učešće najboljeg tenisera sveta na Australijan openu i dalje je pod znakom pitanja.

Dok ceo svet čeka Novaka Đokovića da se izjasni da li će biti deo teniskog spektakla u Melburnu, pojavila se jedna, neobična, ali ne i nemoguća situacija koju bi Srbin, koji ne želi da otkrije da li je imunizovan ili ne, mogao da iskoristi.

Odluka da se bez vakcine ne može ući na ovaj kontinent u ovom trenutku važi za australijsku državu Viktoriju, koja je najviše pogođena korona virusom. Kako je njen centar Melburn, to znači da ni jedan nevakcinisan teniser, osim sa specijalnom lekarskom dozvolom zbog koje ne može da bude pelcovan, ne može da uđe u ovu državu ili ovaj grad.

Ali takvi propisi ne važe za sve australijske države, a ono što je u ovoj priči najvažnije, ne važe za Novi Južni Vels, čiji je cantar - Sindej, piše "Sportski Žurnal".

Foto: printscreen

Prema tamošnjim propisima, kada nevakcinisane osobe dođu iz inostranstva, moraju u dvonedeljni karantin, a potom mogu da odu u ostale delove Australije. Dakle, i u Melburn!

Ova interesantna situacija mogla bi da ide u korist najboljem teniseru planete, jer će upravo Sidnej biti domaćin ATP kupa u decembru, što znači i mogućnost da Novak dođe u ovaj grad, ispoštuje dvonedeljnu izolaciju, odigra turnir i dođe u Melburn. A informacija o tome da li je vakcinisan ili nije ostaje, kako on sam kaže - privatna stvar!

Šta će na kraju biti, ostavljamo vremenu da pokaže.

Autor:

#Novak Đoković