AKTUELNO

Otac najboljeg tenisera sveta Srđan Đoković izjavio je nedavno da njegov sin neće učestovati na Australijan openu pod ucenama.

"Bilo je neprijatno zbog saopštenja tih vlastodržaca u pokrajinama u Australiji, koji su dali sebi za pravo da prozivaju devetostrukog šampiona Austalije. Da li će se on tamo pojaviti, zavisi od njih kako će da se postave. Pod ovim ucenama i uslovima, verovatno neće", poručio je Đoković senior.

Tim povodom oglasio se i ministar sporta australijske države Viktorija, Martin Pakula koji je poručio da Đokovića "niko ne ucenjuje", već da je odluka da samo vakcinisani teniseri mogu da se takmiče na Glend Slemu u Melburnu.

"Iako ste elitni sportista, morate da se pridržavate pravila i poštujete zajednicu koja će da vas ugosti. Zato smo od tenisera i teniserki tražili ista pravila kao za sve stanovnike Viktorije. Nije u pitanju ucena, već zaštita ljudi i to što želimo da imamo iste norme za sve. Da budem jasan - želim da Đoković igra, ali ako nije vakcinisan to je njegova odluka i odgovornost", rekao je Pakula, a preneli australijski mediji.

Podsetimo, do 6. decembra teniseri su dužni da se izjasne da li će učestvovati na Australijan openu. Novak Đoković još uvek se nije oglasio tim povodom.

Autor: