AKTUELNO

Učešće prvog reketa sveta Novaka Đokovića na predstojećem Australijan openu ida lje glavna tema svih sportskih medija na svetu.

Gotovo da nema dana da se o tome nešto ne objavi, a sada je informacija da Rafael Nadal ima koronavirus donela nove momente.

Popularni francuski teniski portal "We love tennis", našao je za shodno da prokomentariše informaciju da je Rafael Nadal pozitivan na koronavirus, kao i kako su se mnogi, posebno u Australiji, ophodili prema Novaku.

Foto: Tanjug AP/Michel Euler

"Kada vidimo istorijsku krizu australijskih vlasti u vezi Novaka Đokovića, samo što ne poželimo da sve vidimo kao prst sudbine kada smo saznali da je Rafael Nadal, jedan od onih koji su prvi vakcinisani, dobar vojnik i sjajan momak, objavio da je pozitivan na kovid-19. Kao da se ceo svet raspada za Krega Tajlija, koji je već video sebe kako dočekuje špansku zvezdu sa fanfarama i trostrukom dozom vakcine u njegovoj lepoj ruci", prenosi portal i nastavlja:

"Od tada smo shvatili da biti vakcinisan ne sprečava prenošenje zaraze, što je i dalje dilema za 'srećni slem' koji je prodao priču o stopostotno sigurnom turniru. Sada može da se dogodi da Novak stigne u zemlju kengura bez vakcine, ali sa gomilom testova za svoj nos, a da Rafael Nadal, što mu nikako ne želimo, ostane kod kuće. Ipak, čini se da je povratak balona verovatna stvar s obzirom na probleme prenošenja virusa i otuda možemo da aplaudiramo oberučke jer će se nevakcinisani i vakcinisani naći na istom brodu", zaključak je u kolumni koju je potpisao Žan Miler.