AKTUELNO

Federalni sud Australije odlučio je da protera Novaka Đokovića i podržao je odluku ministra za imigraciona pitanja Aleksa Hoka, koji je prethodno pobio odluku suda Viktorije diskrecionim pravom i odlučio je da otkaže vizu srpskom teniseru!

Veće u sastavu troje sudija, kojim je predsedavao Džejms Alsop, odlučilo je da je Novak Đoković treba da bude proteran, jer je navodno opasnost po širenje antivakserskog pokreta u Australiji.

Saslušanje je trajalo više od pet sati, Novakovi advokati su argumentima i činjenicama pobili odluku ministra da koristeći diskreciono pravo ukine Novaku vizu uz novu optužbu, da je pretnja po izbijanje protesta i jačanja antivakserskog pokreta u Australiji.

Argumenti advokata vlade bili su na "klimavim nogama", ali očigledno da je Novak postao opasnost po čitav politički vrh Australije i jednostavno nije smelo da mu bude dopušteno da igra na Australijan openu, jer bi to bila sramota i poraz vlasti u Australiji.

Svakako skandalozna odluka suda koja će baciti mrlju zauvek na sudstvo u Australiji, na čitavu zemlju, kao i na sam Australijan open.

Foto: Tanjug AP/Mark Baker

07:56 - Sud nije objasnio svoju odluku (dostaviće u toku dana obrazloženje), mada je sve jasno da je politika pobedila.

07:55 - Skandal! Sramotna odluka!

07:53 - SUD ODLUČIO: DEPORTACIJA NOVAKA! Upravo se u Melburnu desila najveća SRAMOTA U ISTORIJI SPORTA!

07:45 - POČELO JE IZRICANJE PRESUDE!

07:44 - Ogroman broj ljudi čeka na zvaničnom YouTube kanalu suda. Više od 35.000 gledalaca je trenutno tu...

07:43 - Počeo je direktan prenos izricanja presude. Pratite ga uživo u videu na početku teksta.

07:42 - Sud će uskoro samo objaviti kratku presudu, a detljano objašnjenje stiže u narednim satima.

Federalni sud Australije objavio je da će konačnu odluku u slučaju Novaka Đokovića saopštiti u 7.45 časova po srpskom vremenu!

Autor:

#Novak Đoković