AKTUELNO

Srpski teniser Miomir Kecmanović nadigrao je Lorenca Sonega u trećem kolu Australijan opena i plasirao se u osminu finala, gde će se sastati sa Gaelom Monfisom.

Kecmanoviću je trebalo tri i po sata da nadigra Sonega koji je dvostruko bolje plasiran na svetskoj rang listi tenisera.

Popularni miša presrećan je što je iskoristio svoju šansu i stigao do osmine finala Australijan opena.

"Bio je ovo veoma težak meč, mentalno. Lorenco je igrao veoma dobro. Bilo je teško, ali sam srećan što sam ostao smiren i što sam prošao dalje", rekao je Kecmanović koji je do ove pozicije dogurao "zahvaljujući" Novaku koji je dan pred početak Australijan opena deportovan iz zemlje.

Da je Đoković igrao, Kecmanović bi vrlo verovatno takmičenje završio mnogo ranije.

"Neverovatno, pre nedelju dana je trebalo da igram protiv svetskog broja 1. Ne bih imao mnogo šansi. A, sada sam među najboljih 16. Srećan sam što sam iskoristio šansu i odigrao dobar tenis. Nisam imao veliki pritisak, osetio sam da imam šansu. Samo sam želeo da je iskoristim. Dobro mi ide za sada", poručio je Kecmanović koji kaže da se nije čuo sa Novakom.

"Nisam stvarno. Mislim da se još uvek oporavlja od svega, ne želim da ga uznemiravam. Kada se stvari budu smirile, svakako ću pričati sa njim", objasnio je Miomir koji će u osmini finala snage odmeravati sa Gaelom Monfisom.

"Sigurno će biti teško. Igrao sam protiv njega na poslednjem turniru u Parizu. Bio je težak meč u tri seta. Igrao je veoma dobro. Ali, takođe, igram dobro i ja i nadam se da ću na tom talasu nastaviti dalje", zaključio je Kecmanović.

U borbi za ćetvrtfinale Miomir će se sastati sa Gaelom Monfisom koji je pobedio Kristijana Garina iz Čilea sa 3:0 (7:6 (7-4), 6:1, 6:3).

Kecmanović i Monfis su dosada samo jednom odmeravali snage na terenu, u Bersiju prošle godine, kada je Francuz pobedio 4:6, 7:5, 6:3.