AKTUELNO

Britanski teniser Endi Marej potvrdio je da će učestvovati na mastersu u Dubaiju, baš kao i Novak Đoković.

Mučio se Endi Marej sa povredama poslednjih godina, iz tog razloga rešio da odustane od turneje na šljaci, ali je danas organizacioni odbor turnira u Dubaiju potvrdio da će Britanac nastupati tamo.

- Srećni smo što možemo da potvrdimo njegov dolazak u Dubai gde je oduvek imao toplu dobrodošlicu. U Sidneju je potvrdio da je još uvek opasnost za svakoga, želimo mu ugodan boravak u Dubaiju - kazao je čelnik turnira Kolm Meklolin.

Zbog slabog rankinka, Marej bi već u prvom kolu mogao da naleti na Novaka Đokovića! Podsećamo, to bi im bio prvi međusobni duel još od 2017. godine kada je prvi teniser sveta savladao Britanca u Dohi u tri seta.

Takmičenje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima biće propraćen sa velikom pažnjom zbog same činjenice da Novak igra svoj prvi turnir u ovoj sezoni nakon što mu nije dozvoljeno da učestvuje na Australijan openu.

Pored Novaka Đokovića i Endija Mereja u Dubaiju će nastupati Andrej Rubljov, Feliks Ože-Alijasim, Janik Siner, Denis Šapovalov, Aslan Karacev, Roberto Bautista-Agut.