AKTUELNO

Svi se dobro sećaju kako je završila Selešova, koja je još kao "dete" srušila veliku Štefi Graf i krenula da piše tenisku istoriju.

Nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović je uporedio Novaka Đokovića sa Monikom Seleš, odnosno ponašanjem Zapada prema teniskim velikanima koji dolaze sa naših prostora.

Svi se dobro sećaju kako je završila Selešova, koja je još kao "dete" srušila veliku Štefi Graf i krenula da piše tenisku istoriju.

Obradović se u razgovoru za "Kurir" prisetio trenutka kada je Monika ubodena nožem na turniru u Hamburgu i na taj način zaustavljena da ne bude najbolja teniserka svih vremena. "Mala Mo" je bila nezaustavljiva na terenu, ali to se nije svidelo Zapadu.

Foto: Tanjug AP/Christophe Ena

Slično sada pokušavaju sa Đokovićem, ali na drugi način, to je mišljenje Obradovića.

- Oni su radili sa Ginterom Parheom, kreiranog od tog Zapada da ubode Moniku Seleš, koja je bila najbolja svih vremena. Oni više ne mogu da rade sa noževima za led, pa sad rade ovako - bez dlake na jeziku ističe nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Novak Đoković je blizu apsolutnog rekorda koji drži Štefi Graf sa 377 nedelja na prvoj poziciji svetske liste najboljih. Međutim, moraće naš teniser da sačeka na obaranje rekorda.

Srpski teniser više nije najbolji na svetu jer su ga prestigli Danil Medvedev i Aleksandar Zverev. Novak Đoković završio je vladavinu na vrhu ATP liste dugu 373 nedelje!

Ostao je Novak bez 2.000 bodova od prošlogodišnjeg Rolan Garosa, pa je izgubio tron, a posle Vimbldona bi mogao da završi na sedmom mestu, pošto da nema bodova na grend slemu u Londonu.

Foto: TV Vesti Printscreen

Bogdan Obradović kaže da mu je sumnjiva situacija kako je Novak Đoković "pao" sa trona samo četiri nedelje pre obaranja velikog rekorda.

- Novaka ne treba braniti, jer je on svojim rezultatima pokazao da je najbolji svih vremena. Postoje dve ključne činjenice u svemu ovome. Novak bi za četiri nedelje došao na mesto broj jedan, gde se približio onom mestu što čuva Štefi Graf. Čudna koincidencija - istakao je za Kurir Bogdan Obradović.