AKTUELNO

Kao pokvarena ploča! Tako zvuče izjave Rafaela Nadala, bilo da je reč o njegovim porazima i povredam ili o uticaju politike belosvetskih moćnika na trku za najboljeg tenisera sveta svih vremena između njega i Novaka Đokovića.

Odlično je Rafa iskuristio izostanak našeg asa iz Melburna, pošto je osvojio grend slem na kome ga nikada nije pobedio, a pre nego što je uopšte počeo taj turnir govorio je kako je šteta što Novak ne igra, ali da je tenis veći i od našeg tenisera i od Rodžera i od njega.

Istu tu "mantru" ponovio je i nakon što je čuo da Novak neće nastupiti u NJujorku.

- U neku ruku smo znali da neće igrati ako se pravila o ulasku u SAD ne promene. Lično, žao mi je, uvek je šteta kada najbolji ne mogu da igraju, da li zbog povreda ili nekih drugih razloga. Veliki je gubitak kada ne igra jedan od najboljih, to je teško i za navijače, za turnir. Ali i ja sam izgubio mnogo mečeva i propustio turnira zbog povreda, a takmičenje se nastavljalo, teniski svet je nastavio svojim putem. Iako Đokovićev izostanak nije dobra vest, svet tenisa je veći i od njega i od mene i od Rodžera. Novak je jedan od najboljih igrača u poslednjih 20 godina i žao mi je što neće igrati - poručio je Nadal.

Nadal je poslednji put u NJujorku igrao 2019. godine kada je i osvojio četvrti grend slem sezone. On je ove godine osvojio dva mejdžorsa, AO i RG, dok se sa Vimbldona povukao pred polufinale zbog povrede trbušnog zida. Iako je njegovo zdravstveno stanje i forma pod znakom pitanja, El matador smatra da se oporavio.

- Teško je zalečiti povredu trbušnog zida, jer je na delu tela koje zahteva fleksibilnost. Imao sam ožiljak u početku, nije bilo lako, ali nadam se da ću biti spreman za turnir. I dalje sam oprezan kod servisa, ali generalno gledano, treniram punim intenzitetom - poručio je Nadal.