AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar spoljnih poslova Republike Kube Bruno Eduardo Rodriges Parilja potpisali su danas Memorandum o razumevanju u oblasti sporta između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Nacionalnog instituta za sport, fizičko vaspitanje i rekreaciju Republike Kube.

Foto: Foto/MOS

Memorandum o razumevanju u oblasti sporta između Republike Srbije i Republike Kube podrazumeva razmenu znanja i iskustva u oblasti nauke i tehnologije primenjene u sportu, sportskoj medicini, borbi protiv negativnih pojava u sportu, organizaciji sportskih manifestacija, obuci sportskih stručnjaka, razvoju sporta dece i omladine, bavljenju građana sportom kroz razvoj i unapređenje sportske rekreacije, kao i institucionalno jačanje saradnje u razvoju i unapređenju vrhunskog sporta, sportske infrastrukture i sportskog turizma dve zemlje.

Foto: Foto/MOS

Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju u oblasti sporta u godini kada se obeležava 120. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa između naših zemalja, dodatno će se unaprediti i učiniti još sadržajnijim prijateljski odnosi Srbije i Kube, i doprineti da se i kroz oblast sporta još više produbi istorijska bliskost naših naroda.

Foto: Foto/MOS

Autor: