AKTUELNO

Grk završio učešće već u prvom kolu u Njujorku.

Kakva senzacija na startu US opena u muškom singlu, gde je četvrti nosilac Stefanos Cicipas završio učešće već u prvom kolu, i to od 94. tenisera sveta, Danijela Galana Riverosa, koji je slavio sa 3:1 (6:0, 6:1, 3:6, 7:5).

Riveros je verovatno poznat samo ljubiteljima kladionica, jer ozbiljnije rezultate u tenisu nije ostvario tokom karijere i ovo mu je verovatno najveća pobeda u karijeri.

Šokantno je počeo meč, pošto je Kolumbijac za 22 minuta došao do prvog seta, ostavivši "krompir" Cicipasu na semaforu.

Ništa drugačije nije bilo ni u drugom, gde je Riveros za 34 minuta slavio sa 6:1.

Usledio je veliki otpor Cicipasa u nastavku, pa je treći set dobio sa 6:3 i ostao u životu.

Kada je na startu četvrtog seta Cicipas napravio brejk, verovatno su svi pomislili da će Cicipas okrenuti meč u pet setova, ali je onda u osmom gemu Riveros uzvratio brejk, potom i dobio svoj, a onda je Cicipas pri rezultatu 5:4 za rivala morao da se suočava sa pet meč lopti, ali je uspeo da preživi.

Imao je Grk šansu u narednom gemu da napravi brejk, ali nije iskoristio dve vezane brejk šanse, a onda je viđena nova drama u poslednjem gemu meča.

Cicipas se opet suočavao sa meč loptama. Tri je uspeo da spasi, ali ne i četvrtu, pa je tako Kolumbijac iskoristio ukupno desetu i došao do velike senzacije.

On će u narednom kolu igrati protiv Australijanca Džordana Tompsona, koji je posle velike borbe u pet setova izbacio Italijana Lorenca Sonega.

Autor: