AKTUELNO

Novak Đoković ume da oduševi i veštinama koje prikazuje u tenisu, ali i nekim detaljima van terena.

Nole nikada nije skrivao koliku ima želju za učenjem, a to se posebno vidi na takmičenjima. Često su ljubitelji "belog sporta" mogli da čuju srpskog asa kako, posle osvajanja turnira, govori na jeziku domaćina.

I to bilo da se radi o Londonu, Parizu, NJujorku, Tokiju ili Dohi...

Ali, ono što će tek iznenaditi mnoge jeste najnoviji video snimak, kojim se dokazalo da Novak Đoković, u većoj ili manjoj meri, sada već priča - 13 jezika.

Od ranije je poznato da gotovo razgovara na engleskom, francuskom i italijanskom, nešto slabije na nemačkom, ruskom i španskom, dok tek ponešto zna na arapskom, japanskom, portugalskom i kineskom jeziku. To je, uz srpski, 11.

Nedavno je iznenadio dve Rumunke obrativši im se - upravo na rumunskom jeziku, a sada je progovorio i - hebrejski:

Zašto je Novak Đoković pričao na hebrejskom?


Razlog za to je, najverovatnije, pitanje koje se ticalo Noletove prekjučerašnje odluke da igra na nadmetanju u Izraelu.

Tačnije, na turniru u Tel Avivu, koje je na programu od 26. septembra do 2. oktobra.

U pitanju je nadmetanje iz serije 250 (pobedniku pripada 250 ATP bodova), u glavnom delu žreba učestvuje 28 tenisera, a nagradni fond je 1.019.855 dolara.

Taj turnir i dalje drži rekord po činjenici da je na njemu najmlađi teniser u istoriji osvojio jedno ATP takmičenje - Aron Krištajn je pehar osvojio 1983. kada je imao samo 16 godina i dva meseca.

Podsetimo, Novak Đoković nije mogao u SAD zbog pravila o dolasku nevakcinisanih stranaca, pa propušta i drugi ovosezonski grend slem (posle Australijan opena, nakon što su ga australijske vlasti, sramno, deportovale kao "osobu opasnu za zdravlje i red" u toj državi).

Autor: