AKTUELNO

Srbija je pobedia Sloveniju na Evropskom prvenstvu, a selektor Dejan Savić rekao je čime nije bio zadovoljan u tom meču.

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Sloveniju, ušla u osminu finala Evropskog prvenstva i bar nakratko ostavila za sobom težak poraz u meču protiv Mađarske. Pobeda protiv autsajdera bila je ubedljiva, 17:6 (5:2, 2:3, 6:1, 4:0), a selektor Dejan Savić govorio je o stanju u timu pred osminu finala. "Delfinima" će u toj fazi izvesno rival biti Francuska.

U duelu protiv Slovenaca nisu nastupili Dušan Mandić i Sava Ranđelović, a kapiten je bio Strahinja Rašović, jedini igrač koji je danas zaplivao u utakmici, a da je prošlog leta bio član tima koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama. "Prve dve četvrtine smo bili uspavani. Posle je bilo malo bolje zahvaljujući zadacima koje sam morao da im postavim kako bi ih razbudio. Ne možemo još da budemo zadovoljni, ali imamo dan i po do osmine finala", rekao je selektor nakon utakmice.

Na pitanje jesu li se vratila trojica - četvorica igrača koje je Savić pomenuo da možda "nisu ni došli u Split", selektor se prvo nasmejao pa rekao: "Videćemo večeras posle sastanka".

Autor: